Antena 3 CNN Life Știinţă Lucruri NEŞTIUTE despre ţigani. Care este adevărata origine a acestora

Lucruri NEŞTIUTE despre ţigani. Care este adevărata origine a acestora

Lucruri NEŞTIUTE despre ţigani. Care este adevărata origine a acestora
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Dec 2012   •   17:51

Potrivit unui nou studiu, ţiganii din Europa şi Marea Britanie au plecat din India in urma cu 1.400 de ani. Ei provin din casta inferioara numita “dalit”, sau “cei de neatins”, scrie telegraph.co.uk.

Studiul, condus de academicieni din India şi Estionia, inclusiv Dr. Toomas Kivisild de la Universitatea Cambridge, a confirmat originea lor în subcontinentul indian, identificând locaţia şi mediul social din care au apărut.

Descoperirile au fost confirmate şi de către Consiliul Ţiganilor din Marea Britanie, care spune că asta îi va ajuta să fie înţeleşi de către europeni.

Studiul, publicat în această săptămână în revista Nature, a examinat cromozomii Y din mostre de ADN pentru a compara diferenţele genetice dintre ţiganii europeni şi indieni.

Cercetătorii au comparat mai mult de 10,000 de eşantioane, printre care 214 aparţinând unor grupuri etnice diferite de indieni.

Se pare că aceştia se trag din triburile caste, care sufereau discriminări pe scară largă. Asta şi faptul că erau obligaţi să presteze cele mai de jos munci i-a făcut să plece din India.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că descendenţii romilor europeni din ziua de azi au sperat că vor fi promovaţi social dacă vor lua parte la războiul Punjab, între anii 1001 şi 1026.

Un nou val de migraţie spre Europa şi Nordul Africii a fost declanşat de răspândirea islamului în India.

Mulţi dintre ţigani susţin că tradiţia lor vine din Egipt, de unde se trage şi cuvântul gypsy.

Fotografiile de epocă demonstrează că hainele şi trăsăturile fizice ale ţiganilor au fost foarte asemănătoare cu cele ale indienilor până acum 100 de ani, potrivit lui Joseph Jones, purtatorul de cuvant al Consiliului Britanic al Tiganilor.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close