Antena 3 CNN Life Știinţă O nouă piramidă a fost descoperită pe Terra. Ce au descoperit arheologii în ea

O nouă piramidă a fost descoperită pe Terra. Ce au descoperit arheologii în ea

O nouă piramidă a fost descoperită pe Terra. Ce au descoperit arheologii în ea
Sursa foto: foto: astanatimes.com
26 Aug 2016   •   08:56

La o distanţă de peste 6.000 de kilometri faţă de platoul egiptean Gizeh şi de celebrele piramide ale sale, în centrul Kazahstanului, în regiunea Karaganda, arheologii au descoperit vestigiile unui mausoleu antic, scrie dcnews.ro.

La o distanţă de peste 6.000 de kilometri faţă de platoul egiptean Gizeh şi de celebrele piramide ale sale, în centrul Kazahstanului, în regiunea Karaganda, arheologii au descoperit vestigiile unui mausoleu antic.

Potrivit cercetătorilor Igor Kukuşkin şi Viktor Novojenov, aflaţi la conducerea unei echipe de savanţi de la Institutul Arheologic Saryarka, afiliat Universităţii de Stat Karaganda, piramida a fost construită în urmă cu aproximativ 3000 - 3500 de ani.

Structura edificiului, alcătuită din cinci ziduri care urcă gradual spre centrul soclului, indică în mod clar forma unei piramide.

Specialiştii consideră că monumentul din Kazahstan reprezintă "o sosie" a complexului funerar Djoser din Egipt. Acel mormânt al faraonului omonim este considerat cea mai veche piramidă din lume, fiind construită cu aproape 2.600 de ani înainte de debutul erei noastre.

Piramida din Karaganda a fost construită, deci, potrivit primelor datări, după piramida lui Djoser şi cu dimensiuni mai puţin importante..

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close