Antena 3 CNN Life Știinţă "Pandemia" care face ravagii la nivel mondial. Ucide la fel de mulţi oameni precum fumatul

"Pandemia" care face ravagii la nivel mondial. Ucide la fel de mulţi oameni precum fumatul

"Pandemia" care face ravagii la nivel mondial. Ucide la fel de mulţi oameni precum fumatul
Sursa foto: Foto: drewmeyersinsights.com
18 Iul 2012   •   12:27

Lipsa de activitate provoacă la fel de multe victime la nivel global precum fumatul. Acesta este rezultatul unui studiu internaţional, potrivit căruia o treime din adulţi mor anual din cauza bolilor provocate de un stil de viaţă sedentar. Iar oamenii care trăiesc în ţări cu un standard de viaţă ridicat sunt şi mai predispuşi acestui pericol, Marea Britanie aflându-se printre ţările cu cele mai multe victime cauzate de lipsa de exerciţiu.

Adulţii trebuie să facă două ore şi jumătate de activitate aerobică moderată în fiecare săptămână, precum să meargă cu bicicleta sau să meargă pe jos. Dar 2 din 3 oameni din Marea Britanie nu fac asta, relatează BBC News.

Stilul de viaţă sedentar s-a dovedit a fi mortal pentru cei care nu alocă destul timp exerciţiilor fizice. Cercetătorii spun că problema a devenit atât de gravă încât, în momentul de faţă, ar trebui tratată ca o pandemie.

O soluţie pentru rezolvarea problemei este informarea publicului asupra riscurilor lipsei de mişcare. Cercetătorii speră că astfel lumea va face ceva pentru a-şi schimba stilul de viaţă sedentar, asta în condiţiile în care campaniile de promovare a avantajelor mişcării nu par să aibă efectele scontate pe termen lung.

Practicate cu regularitate, exerciţiile fizice pot ţine departe bolile de inimă, bolile respiratorii şi chiar cancerul de sân şi cel intestinal.







×
Subiecte în articol: exercitii fizice
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close