Antena 3 CNN Life Știinţă Papa Francisc: Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă

Papa Francisc: Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă

Papa Francisc: Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă
Sursa foto: Foto: mysticpolitics.com
28 Oct 2014   •   16:17
Teoria Evoluţionistă şi Big Bang-ul sunt reale şi Dumnezeu nu este "un magician cu o baghetă", a declarat Papa Francisc. Suveranul pontif a venit cu o serie de explicaţii care, conform experţilor, închid discuţia despre "pseudo-teoriile" care vorbesc despre creaţionism. 
 
Papa Francisc a explicat că niciuna dintre teoriile ştiinţifice nu este incompatibilă cu existenţa unui creator - adăugând, însă, că acestea au nevoie de unul. 
 
"Când citim despre Creaţie în Geneză, putem avea senzaţia că Dumnezeu este un magician cu o baghetă, capabil să facă orice. Dar nu este aşa", a explicat suveranul pontif, conform publicaţiei Independent.
 
"Acesta a creat toate fiinţele şi le-a lăsat să se dezvolte conform legilor universale, pentru ca acestea să îşi atingă împlinirea". 
 
"Teoria Big Bang, pe care o considerăm astăzi ca fiind originea universului, nu intră în contradicţie cu intervenţia unui creator, ba din contră, putem spune că se completează". 
 
"Evoluţia în natură nu este inconsecventă cu noţiunea de creaţie, pentru că evoluţia are nevoie de crearea unor fiinţe care să evolueze", a continuat Papa Francisc. 
 
Biserica Catolică are o reputaţie puternică de a fi împotriva teoriilor ştiinţifice - printre cele mai faimoase cazuri Galileo Galilei şi lupta acestuia cu inchiziţia, în urma căreia a fost nevoit să îşi retragă teoria că Pământul se învârte în jurul Soarelui.
 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Biserica Catolica Univers
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close