Antena 3 CNN Life Știinţă Una din cele mai MARI MINUNI ale Bibliei ar fi de fapt o "MINCIUNĂ". Unde s-a întâmplat de fapt "despărţirea Mării Roşii"

Una din cele mai MARI MINUNI ale Bibliei ar fi de fapt o "MINCIUNĂ". Unde s-a întâmplat de fapt "despărţirea Mării Roşii"

Una din cele mai MARI MINUNI ale Bibliei ar fi de fapt o "MINCIUNĂ". Unde s-a întâmplat de fapt "despărţirea Mării Roşii"
de O.P.    |    19 Dec 2014   •   12:45

O nouă teorie ştiinţifică pune pe gânduri milioane de credincioşi, pentru care despărţirea Mării Roşii, pe vremea israeliţilor, a fost una din minunile lui Dumnezeu. Carl Drews, care se declară un creştin care crede în teoria evoluţiei, spune că "minunea" ar putea avea la bază dovezi ştiinţifice clare, care ar demonstra că ar fi vorba de un eveniment meteo, scriu jurnaliştii de la Washington Post.

"Pun sub semnul întrebării evenimentul care a avut loc în anul 1250 î.Hr., dar şi scrierile din Cartea Exodului, din Biblie", îşi începe pledoaria Drews.

Studiul lui Drews a fost publicat în cadrul Centrului Naţional de Cercetare a Atmosferei, din SUA, iar colegii omului de ştiinţă îi susţine teoria lansată: "S-a întâmplat cu adevărat? Nimeni nu ştie. Însă Drews a demonstrat cu date ştiinţifice clare atât UNDE, cât şi CUM s-ar fi putut întâmpla".

Potrivit teoriei, separarea Mării Roşii nu a avut loc chiar în Marea Roşie (cea pe care o vedem pe hartă astăzi), ci în apropiere de Delta Nilului - la sud de Marea Mediterană - acolo unde se afla Lacul Tanis.

Drews continuă şi arată că un fenomen meteo, care ar fi generat vânturi foarte puternice, ar fi putut sta la despărţirea apei Lacului Tanis. Cercetătorul a făcut şi o demonstraţie video prin care a arătat cum s-a întâmplat "în realitate" despărţirea "Mării Roşii".



×
Subiecte în articol: minuni Biblie stiinta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close