Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ANTENA3.RO LIVE. Lidia Fecioru: „Neîmplinirea sufletească ne conduce la depresie”

ANTENA3.RO LIVE. Lidia Fecioru: „Neîmplinirea sufletească ne conduce la depresie”

ANTENA3.RO LIVE. Lidia Fecioru: „Neîmplinirea sufletească ne conduce la depresie”
15 Mar 2018   •   15:21

Un articol legat de medicina chineză ne spune că motivul tuturor bolilor sunt de fapt emoțiile. Și că fiecare organ are propriile sale emoții. Plămânii sunt asociați tristeții, rinichii fricii, stomacul incertitudinilor și așa mai departe.

Lidia Fecioru a fost invitata Mariei Coman la Antena3.ro LIVE și împreună au încercat să decodifice fiecare afecțiune în parte și din perspectiva emoțiilor și energiilor.

„Și o să va povestim și despre noua emisiune pe care o vom face împreună, la Antena 3, în fiecare vineri seara, de la ora 23.00”, a declarat Maria Coman.

Reprimarea emoților:

”Din cauza reprimării sentimetelor, practic își reprimează emoțiile și nu își mai dea voie să primească iubirea. Nu poți să o mai faci să fie veselă, ce spui tu sunt celelalte forme de atac, ne punem în dificultate, atragem energii negative, ne creăm accidente. Avem furia foarte mare. Întrebăm de unde e forma de stres, este un virus, forma de stres este cea care îmbolnăvește organele”.

„Cei care se ocupă de couching, scriitoarea celei mai vândute cărți de psihologie: Cum să fii fericit, s-a sinucis. Noi nu le conștiientizăm.

Indiferent câte informații le dăm oamenilor, ei vor reacțioana doar atunci când vor trece printr-o situație.

Despre stres

Oamenii ți-ar spune că ar trăi viața altfel, asta este forma de stres. Trebuie să ne facem timp pentru bucățica de fericire. Să-i avem pe partenerii pe care îi avem în gând. Să ne anihilăm rata de stres.

De ce tragem de noi

Avem senzația că suntem buricul pământului, că suntem de neînlocuit. Am un prieten, mereu ocupat, avea ceva la inimă și nu mergea la doctor, l-am dus la Cimitirul Bellu, i-am spus că toți de aici au avut ceva mâine de făcut. Sunt lucruri pe care trebuie să le facem la timp. Moartea nu ne așteaptă să ne rezolvăm problemele.

Simptome și cauze

Cauze? Neîmplinirea sufletească, nu-și găsesc un serviciu pe care și-l doresc. Inventează ceva pentru tine, nu o sa-ți pună niciun business cineva în brațe. Duc în depresie, izolare, nu-și mai găsesc locul în socitetate și la femei se regăsește în lipsa perechii. Femeile cer mai repede ajutor.

Astenia de primăvară sau depresie

Astemia ne creează o formă de apatie, suntem mai obosiți, o digestie dată peste cap, mai sensibil, mai epuizați. Depresia vine cu o formă ușoară, de intrare în panică, insomnie. O depresie conștientizată, dacă nu este tratată la timp și a trecut pragul, nu-l știi care este, și i se pare că a supraviețuit acesteia, cu siguranță va intra iar într-o formă mai gravă de depresie. Cu simptome mult mai grave. Cu boli.

Complementarea dintre medicina tradițională și terapiile alternative

Dacă există o formă de depresie, trebuie să iei o medicamentație și apoi poți lua adjuvante. Găsim medici care au rețineri pentru medicina alternativă, dar până la câștigul lor. Pastile pe care le fac. Eu nici nu respect terapeuții că doctorul spune că nu e important. Sunt medici cu care colaborez prin pacienții lor. Am pacienți care nu cred în bioenergoterapie, vin din curiozitate.

Despre emisiunea de vineri

Cauzele bolilor, de karma, o să aducem oameni foarte interesanți. Destinul pe care îl moștenim de la strămoși, venim cu un bagaj, copiii de cristal și copiii-indigou. Sunt suflete noi care vin fără karmă. Vin să schimbe lumea, legi. Datoria fiecărei generații este de a curăța karma.

Lecțiile din viețile anterioare

Sunt unele pedepse, niște discordanțe în viața fiecăruia, tata cu mama au avut o viață fără iubire, unul din copiii moștenște această formă de conviețuire. Tatăl meu a avut doi frați, unul nu s-a întors din război, iar unul a murit în accident de motocicletă. Mă întreb ce am moștenit din aceste morți fulgerătoare? Eu am băieți. Unele lucruri le știu, altele le am de învățat. Viața e un continuu examen, în fiecare zi ne întâlnim cu o situație, suntem obligați față de noi să acționăm, să iertăm. Totul se întoarce: și răul și binele. Suntem rodul gândirii noastre. Chiar în viață le transmitem copiilor karma noastră.

Persoane negative

Sunt oameni malefici, spun „nu îmi e bine”, „nu sunt fericit”. Sunt negativiștii. Eu mă țin departe de ei. E prea scurtă viața. Mă pot încărca de la distanță. I-am spus unei prietene să mă sune doar când e fericită. Mă sună doar o dată pe an. Îmi spune că e binișor. Eu încă mai cred în Moș Crăciun și în oameni buni. Vine un șoc și omul se poate schimba. Trebuie să-i pese, să nu mai fie egoist.

Dar și Har

Veți afla cum se reflectă orice șoc emoțional, de ce aveți probleme cu plămânii, ce afectează ficatul doar vineri de la ora 23.00.

Așadar, nu le ratați joi și vineri. Joi, pe Facebook și Youtube

Antena 3 la lansat joi, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close