Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Când expiră de fapt produsele cosmetice

Când expiră de fapt produsele cosmetice

Când expiră de fapt produsele cosmetice
07 Apr 2018   •   12:50

Utlizarea produselor cosmetice după data de expirare poate avea efecte negative asupra pielii, și chiar și a stării de sănătate, cauzând infecții. Conform dermatologilor, trebuie să ne curățăm în mod regulat dulapul cu produsele de înfrumusețare. Iată când acestea trebuie aruncate: 

Fondul de ten lichid este bun pentru un an, sau un an jumătate, dar dacă vezi o separație în compoziție, trebuie aruncat imediat.

Fondul de ten compact, sau sub formă de pudră, poate fii ținut cu aproximativ șase luni mai mult decât cel lichid, atâta vreme cât este închisă foarte bine. Odată deschis și în contact cu aerul, se poate strica mult mai repede, deoarece va absorbi umiditatea din aer.  

Cremele cu retinol expiră după aproximativ un an, dacă sunt ferite de razele soarelui, și într-un container bine închis. Ținute lângă un geam, se vor strica mai repede. 
Serul cu vitamina C variază foarte mult de la un brand la altul, dar se poate strica foarte repede. Dacă este deschis, sau expus la soare, acesta se poate închide la culoare, iar acela este momentul în care trebuie aruncat.  

Crema de față depide foarte mult de modul în care este împachetată, dacă are pompă, poate fi ținută peste un an, dar dacă este într-o cutie sau borcan și vine în contact cu aerul în mod constant, trebuie schimbată cu mult înainte de 12 luni, deoarece pe deasupra contactului cu aerul, bacterii pot fi introduse în momentul în care bagi mâna în container. 

Crema de soare poate fi ținută până la trei ani dacă este ferită de razele soarelui. Totuși, acesta nu este cazul aproape niciodată, deoarece crema de soare este de obicei ținută la plajă, și în locuri foarte calde. Crema de soare stricată poate cauza erupții ale pielii, deci trebuie aruncată imediat cum se strică. 

Tușul de ochi poate fi ținut până la un an, iar creionul până se înălbește la vârf. 

Rimelul trebuie înlocuit o dată la trei luni, iar dacă îl imprumuți, este indicat să îl schimbi imediat, deoarece ochiul fiind foarte sensibil, poate contacta o infecție.  
 

Sursă: ABC News 
  

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close