Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cât de sănătoase sunt suplimentele alimentare. 5 produse care ar trebui evitate

Cât de sănătoase sunt suplimentele alimentare. 5 produse care ar trebui evitate

Cât de sănătoase sunt suplimentele alimentare. 5 produse care ar trebui evitate
04 Aug 2015   •   14:01

Ierburile si diversele extracte de nutrienti compun de mult asa-numitele suplimente alimentare recomandate in regimul alimentar de zi cu zi pentru a acoperi unele deficiente de vitamine si minerale pe care organismul nu le poate obtine din mancare. Insa, din pacate, nu toate suplimentele alimentare sunt sanatoase, multe avand compusi care pot face mai mult rau decat bine sanatatii omului.

Un studiu efectuat in Canada a vizat 44 de produse tip suplimente alimentare realizate din ierburi. Cercetarea a aratat ca multe sunt alterate in ceea ce priveste compozitia sau prost etichetate, inducand consumatorul in eroare. Spre exemplu, autorii studiului citat de publicatia "Prevention" au descoperit ca echinacea contine anumite ierburi secundare care pot interactiona negativ cu animite medicamente. Totodata, suplimentele de ginkgo biloba pot fi contaminate cu nuci, care au efect laxativ nedorit si pot cauza alergii severe la persoanele ce au intoleranta la astfel de seminte. Mai mult, in SUA, FDA (US Food and Drug Administration) a cerut retragerea de pe piata a unui supliment cu ierburi dupa ce anchetatorii au descopert ca acesta era asociat cu mai multe cazuri de insuficienta hepatica. Un producator de suplimente a ajuns dupa gratii dupa ce a comercializat un produs de slabit care continea substante toxice. Iar enumerarea poate continua, aratand un lucru clar: trebuie sa avem atentie sporita de unde cumparam suplimentele alimentare, ce fel de suplimente ne autoadministram.

Efectele benefice asupra sanatatii ale suplimentelor este de neconstestat, insa modul de preparare in fabrici poate schimba proprietatile acestora si genera efecte secundare periculoase asupra sanatatii umane.

Ce trebuie sa stiti despre suplimentele alimentare si riscurile lor

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close