x close

Fii alături de noi!

Ce se întâmplă dacă stai prea des picior peste picior

de 27 Feb 2016   •   16:41
Ce se întâmplă dacă stai prea des picior peste picior 132
Crezi că este bine pentru sănătate dacă stai picior peste picior? Unii cercetători spun că pot apărea probleme de sănătate, lucru care este doar un mit, deși alții spun că nu este. Acest articol o să explice ce este adevărat și ce se pretinde a fi un mit, care te poate induce în eroare, scrie clickpentrufemei.ro.  Ceea ce privește sănătatea, cele care sunt afectate includ sistemul cardiovascular, nervii periferici și postura.

Sistemul cardiovascular Simți că leșini? Ei bine, există oameni care de fapt au o stare de leșin, lucru care se întâmplă frecvent și care se numește sincopă. Aceasta este o pierdere temporară a cunoștinței și postura, descris fiind ca un leșin. Este, de obicei, legată de circulația temporară insuficientă a sângelui la creier. De cele mai multe ori se produce atunci când presiunea arterială este prea mică, iar inima nu pompează o alimentare normală de oxigen la creier.

Știai că dacă stai în picioare ajută la gestionarea sincopei la pacienții care suferă de această afecțiune? Un studiu realizat în 2004 spune că poți trata sincopa fără medicamente și ghici ce, atunci când treci un picior peste celălalt sau când te așezi și încordezi mușchii, este considerată o metodă acceptabilă de control a presiunii arteriale care duce la leșin, deoarece această postură ridică presiunea sângelui.

poza

Actualitate

Mare atenție! A apărut o nouă metodă de înşelăciune

Șoferii bucureșteni sunt avertizați despre o nouă metodă de țepuire, scrie dcnews.ro. Este vorba despre apariția unor falși polițiști locali, care dau amenzi pentru diferite infracțiuni în...

24 Aug 2016  •  16:24

poza

Show

Cum a apărut o vedetă PRO TV la plajă. Oamenilor nu le-a venit să creadă că arată așa

Lili Sandu (37 de ani) şi-a găsit fericirea în braţele unui tinerel de 25 de ani, frumos foc şi cunoscut pe plan internaţional. Silviu Tolu este model de talie mondială şi a cucerit-o imediat pe fosta...

24 Aug 2016  •  11:35

sati