Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cele mai importante alimente diuretice şi cum te ajută

Cele mai importante alimente diuretice şi cum te ajută

Cele mai importante alimente diuretice şi cum te ajută
Sursa foto: Foto: Lyla.ro
06 Aug 2015   •   11:21

Daca ai probleme cu retentia fluidelor sau daca doar doresti sa slabesti, alimentele diuretice sau suplimentele alimentare pot fi solutia sau macar o parte a solutiei. Cu toate acestea, este important sa consumi suficient de multe lichide atunci cand recurgi la o astfel de dieta, pentru a nu te deshidrata. In cazul in care insa te gandesti la consumul diureticelor pe baza de suplimente alimentare, e bine sa o faci doar entru cateva zile deoarece odata cu apa poti elimina si elementele de care trupul tau are nevoie pentru a functiona. O dieta pe baza de diuretice de aceea, este cel mai bine sa consiste in alimente naturale care au aceste proprietati si nu din suplimente, alimente pe care le poti consuma atata vreme cat doresti, fara alte repercursiuni. Iata cateva dintre cele mai importante astfel de alimente:

1. Pepenele verde, sau orice alt tip de pepene. Aceste fructe sunt alegerile perfecte: sunt diuretice dar in acelasi timp sunt si o sursa buna de fluide, mentinandu-te hidratata.

2. Ceaiul verde. Continutul mare de cafeina din acest ceai este cel care-i da efectele diuretice. Alte bauturi cafeinizate precum cafeaua, au proprietati similare.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: ceai verde
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close