Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Combate stresul cu ajutorul plantelor

Combate stresul cu ajutorul plantelor

Combate stresul cu ajutorul plantelor
Sursa foto: Foto: Pixabay
18 Ian 2016   •   12:01

Stresul este o afectiune tot mai des intalnita in zilele noastre si are efecte negative asupra sanatatii si activitatilor zilnice. El poate avea diferite  cauze si forme de manifestare. Factorii de stres actioneaza atat in viata personala cat si la locul de munca. Simptomele fizice ale stresului sunt: dureri de cap, tensiune, oboseala, insomnii, palpitatii, greata, lesin, traspiratie excesiva, alergia, constitaptie, diaree, raceli frecvente, scaderi sau creteri in greutate, panica.

Pentru a lupta cu aceasta afectiune moderna cel mai usor este sa apelam la plante. Iata care sunt acestea si ce putem combate cu ajutorul lor: Teiul  in concentratii mari induce somnul. Se foloseste doar sub forma de ceai si trebuie evitat consumul lui in timpul zilei.

Ceaiul de tei nu se administreaza copiilor. Menta este un remediu gustos si parfumat in combaterea oboselii. Specialistii recomanda o cana de ceai seara inainte de culcare. Pentru efecte maxime ceaiul trebuie sa fie concentrat, se recomanda doua pliculete la o cana de apa. Florile de hamei au efect calmant, de relaxare. Se folosesc sub forma de infuzie, care se prepara dintr-un pumn de flori la 200 ml de apa clocotita. Dupa zece minute se strecoara. Trebuie sa fie consumata inainte de mesele principale.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: plante stres
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close