Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum depistezi dacă o persoană are probleme psihice

Cum depistezi dacă o persoană are probleme psihice

Cum depistezi dacă o persoană are probleme psihice
31 Ian 2018   •   07:27

Din păcate între starea de sănătate și boală adesea există doar linie foarte subțire ce se poate trece foarte ușor, mai ales când vine vorba despre sănătatea mintală.

Pentru a putea afirma despre o persoană că are probleme psihice trebuie să o monitorizezi cu atenție, doarece de cele mai multe ori acestea pot trece foarte ușor cu vederea. Însă chiar și așa există anumite simptome care ar trebui să îți ridice un semn de întrebare despre sănătatea celor din jurul tău, scrie clicksanatate.ro.

Bolile psihice pot afecta judeca unui om, atât încât poate avea senzația că mereu este urmărită, controlată, și poate manifesta sentimente confuze, contradictorii, prezentând adesea tulburări de comportament.

Trecerea cu ușurință de la o stare la alta este primul semn care trebuie să îți dea serios de gândit cu privire la sănătatea mintală a celui din jurul tău.

Mai ales dacă observi că grija față de propria persoană nu mai reprezintă o prioritate pentru ea, atât din punct de vedere al igienei corporale cât și al spațiului locuit.

Afecțiunile psihice pot schimba lista de priorități, mai ales dacă apar și tulburări ale somnului, ce împiedică persoana afecată să se odihnească noaptea. Somnul este atât medicament cât și terapie pentru organismul uman și nu numai.

Schimbarea dietei brusc, predispoziția spre a mânca absolut orice la orice oră sau dimpotriva lipsa apetitului, fluctuațiile bruște de greutate pot fi adesea un semnal al prezenței bolilor mintale.

Chiar și lucrurile banale precum mersul la piață pentru persoanele afectate de probleme mintale poate deveni o corvoadă deoarece nu se pot concentra și se pot confrunta cu temeri hilare precum călcatul de o mașină pe trecerea de pietoni, sau că îi va cădea un ghiveci în cap mergând pe stradă.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close