Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dar și Har. Afecțiuni din sezonul cald și cum ne protejăm de ele

Dar și Har. Afecțiuni din sezonul cald și cum ne protejăm de ele

Dar și Har. Afecțiuni din sezonul cald și cum ne protejăm de ele
Sursa foto: foto- captură Antena 3
27 Apr 2018   •   23:14

Odată cu anotimpul cald apar și tot felul de afecțiuni de sezon și e important să știm care sunt acelea și cum le putem preveni. Medicul dermatolog Oana Clătici a explicat la „Dar și Har” cum ne putem proteja de anumite afecțiuni și când este cazul să mergem la medic. 

„E adevărat că sezonul cald își intră în atribuțiuni. trebuie să ne pregătim. sa facem un control al alunițelor și să învățăm să folosim crema de autoprotecție. Avem tot mai multe hooby uri, ieșim în parc și trebuie să știm că expunerea ne poate face probleme. Trebuie să protejăm alunițele. Există o examinare pe care trebuie să o realizăm lunar. Dar e bine și dacă ne prezentăm la dermatolog o data pe an. Sănătatea e cea mai importantă. Alunițele au reprezentat mereu acel simbol al frumuseții, dar pot fi și periculoase. Medicul dermatolog va examina întreaga suprafața corporală. Ce ar trebui să ne îngrijoreze. Dacă o aluniță își schimbă conturul sau culoarea, a crescut în dimensiune.. e bine să ne adresăm unui medic dermatolog. Aplicăm fel de fel de soluții, dar e mult mai bine să mergem la dermatolog. Dacă apar leziuni noi pe pielea noastră.. Și dacă sângerează o aluniță e periculos”, a explicat medicul.

„Soarele e periculos. Are efecte benefice, dar și nocive. E benefic pentru reumatism, ne dă o stare de bine. Dar dacă ne expunem în exces are efecte nocive. Atunci când stăm la soare, organismul înțelege să ne protejeze. Nu există bronz sănătos. Această melanină dă culoarea brună a pielii. Persoanele cu piele deschisă la culoare sunt mai vulnerabile pentru că au mai puțină melanină. Sunt acele persoane care oricât ar sta la soare se ard. E bine să stea cât mai puțin la soare”, a mai spus Oana Clătici.


 

×
Subiecte în articol: Dar și har Maria Coman afectiuni
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close