Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mâncăruri sănătoase care pot deveni toxice, consumate în exces

Mâncăruri sănătoase care pot deveni toxice, consumate în exces

Mâncăruri sănătoase care pot deveni toxice, consumate în exces
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Iun 2016   •   12:43

Mâncarea trebuie consumată cu moderaţie. Acest lucru este valabil şi în cazul alimentelor considerate sănătoase, scrie clicksanatate.ro.

Nucile braziliene sunt cunoscute pentru că au o cantitate importantă de seleniu, un element care joacă un rol esențial în reproducere și ajută organismul să lupte cu infecţiile.

Este indicat consumul moderat de nuci de Brazilia, în cazul în care exagerezi putând să apară o intoxicaţie cu seleniu.

Spanacul şi sfecla roşie sunt legume bogate în oxalaţi, care au şi rolul de a alimenta bacteriile sănătoase din intestin. Dar, dacă eşti predispus la pietre la rinichi, consumul prea multor alimente bogate în aceste substanţe poate fi dănător. Oxalaţii pot favoriza formarea de pietre la rinichi.

Tonul consumat în exces poate fi dăunător, din cauza mercurului. Iar intoxicaţia cu mercur este una dintre cele mai periculoase.

×
Subiecte în articol: alimente sanatoase alimente nuci
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close