Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Opt semne tăcute care îți arată că stresul te îmbolnăvește

Opt semne tăcute care îți arată că stresul te îmbolnăvește

Opt semne tăcute care îți arată că stresul te îmbolnăvește
04 Dec 2017   •   14:58

Tot mai mulți oameni se plâng că stresul le afectează viața de zi cu zi. Întrebarea care se pune este dacă acesta ne poate sau nu îmbolnăvi? Răspunsul este da. Iată și câteva semne care atestă faptul că acesta vă afectează sănătatea fizică și mentală.

1. Apariția unor pete roșii pe corp. Acestea pot apărea și ca o reacție alergică a corpului la stres.

2. Greutatea fluctuează. Organismul nu mai metabolizează normal zaharurile, proteinele sau grăsimile și astfel greutatea poate crește sau scădea.

3. Dureri de cap. Dacă suferiți de migrene, stresul le amplifică. Dacă nu este cazul, apar din senin dureri de cap ale căror cauze vă este greu să le identificați. Stresul duce la eliberarea unor compuși care afectează nervii și vasele capilare.

4. Dureri abdominale. Stresul poate duce la creșterea acidității gastrice, la balonări și crampe.

5. Răciți des. Sistemul imunitar poate fi slăbit de stres.

6. Acnee. Coșmarul adolescenței s-a întors. Și asta pentru că stresul duce la eliberarea mai multor hormoni, provocând secreții suplimentare ale glandelor epiteliale.

7. Căderea părului. Organismul uman are un ciclu natural prin care înlocuiește foliculii de păr. Este normală căderea părului în anumite limite, dar stresul destabilizează acest proces și duce la căderi mai masive. 

8. Creierul este ”în ceață”. Din cauza stresului organismul eliberează mai mult cortizol, ceea ce poate duce până la depresie. În cele mai multe cazuri apare anxietatea, dificultăți de concentrare și învățare.

×
Subiecte în articol: semne stres
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close