Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Otrava din farfurie. Alimentul care ajută la dezvoltarea cancerului

Otrava din farfurie. Alimentul care ajută la dezvoltarea cancerului

Otrava din farfurie. Alimentul care ajută la dezvoltarea cancerului
18 Oct 2017   •   11:27

E oficial! După 9 ani de studiu, cercetătorul Johan Thevelein, de la Universitatea de prestigiu Leuven, Belgia, a anunţat că unul dintre cele mai populare alimente pe care toţi îl consumăm cauzează, întreține și agravează cancerul.

Scopul studiului publicat în ”Nature Communications” a fost de a demonstra ce efecte sunt asupra metabolismului dacă există un consum mare de zahăr. Se ştie că, pentru a creşte, celulele canceroase, au nevoie de zahăr pentru a crește. Ele absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase și procesul de transformare a glucozei în acid lactic este mult mai mare, scrie doctorulzilei.ro. Oamenii de ştiinţă îl numesc ”efectul Warburg” și spun că are legătură cu creșterea accelerată a celulelor canceroase, dar nu se știe deocamdată dacă acest efect este simptom sau cauză pentru cancer.

”Studiile noastre au arătat cum consumul constant de zahăr hrănește celulele cancerigene și le dezvoltă. Descoperirea noastră reprezintă o verigă importantă pentru viitoarele studii, care vor putea avea o țintă precisă și relevantă”, a declarat cercetătorul Johan Thevelein, de la Universitatea Leuven, Belgia, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: zahar cancer
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close