Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă PAȘTE 2017. Pericolul ascuns din farfurie. Avertismentul unui medic român

PAȘTE 2017. Pericolul ascuns din farfurie. Avertismentul unui medic român

PAȘTE 2017. Pericolul ascuns din farfurie. Avertismentul unui medic român
Sursa foto: Foto: Pixabay
14 Apr 2017   •   16:53

PAȘTE 2017. Doctorul în științe medicale, conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, avertizează asupra pericolelor la care expun românii în perioada Paștelui.

PAȘTE 2017. ”Vopseaua de ouă cumparată de la colţul străzii vă poate crea multe probleme de sănătate. Chiar dacă sunt mai ieftine sau mai frumoase, vopselele tipografice sau cele făcute artizanal pot avea efecte nocive din cauza plumbului şi oxizilor de metale: cupru, aluminiu şi staniu. Vopselele textile sau cele tipografice pătrund prin porii oului şi pot contamina albuşul sau gălbenuşul, existând riscul declanşării unor toxiinfecţii alimentare”, a declarat medicul potrivit DC News.

PAȘTE 2017. „Alte riscuri sunt legate de vechime şi mod de conservare. Este preferabil, mai ales atunci când sunt utilizate crude, în creme, maioneze, spumă de albuş, ca ouăle să fie foarte proaspete şi să fie spălate înainte de utilizare,” a subliniat medicul.

PAȘTE 2017. Un alt pericol este ”carnea de miel: Are valoare calorică ridicată şi este considerată ,,toxică” în anumite condiţii. Vorbim de 200 - 300 kcal la 100 grame şi un conţinut ridicat de potasiu iar organele, în special ficatul, au conţinut ridicat de fier, zinc şi carnitină, cu rol energetic dar şi cantitati mici de calciul, acid folic şi vitamina E”, a mai spus medicul, potrivit DC News.

×
Subiecte în articol: Paste paste 2017 Tudor Ciuhodaru medic
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close