Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Efectele îngrijorătoare ale unui medicament folosit de milioane de români. Riscurile consumului excesiv de paracetamol

Efectele îngrijorătoare ale unui medicament folosit de milioane de români. Riscurile consumului excesiv de paracetamol

Efectele îngrijorătoare ale unui medicament folosit de milioane de români. Riscurile consumului excesiv de paracetamol
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Sep 2016   •   14:17

Medicamentele împotriva durerii care conţin paracetamol trebuie de acum să afişeze în mod clar potenţialele pericole pentru ficat în cazul consumului excesiv al acestor produse, au declarat săptămâna trecută autorităţile canadiene din domeniul sănătăţii.

Medicamentele pe bază de acetaminofen (paracetamol) implică riscuri, „în special în cazul în care doza sau durata recomandată sunt depăşite”, potrivit Health Canada.

Consumul acestor medicamente în doze prea mari poate provoca „leziuni hepatice, ce pot, în cazuri severe, conduce la insuficienţă renală sau deces”, a avertizat guvernul canadian.

Paracetamolul este vândut în lume, în general fără prescripţie medicală, sub diverse mărci, scrie AFP. Pe lângă riscurile bine cunoscute pentru ficat, oamenii de ştiinţă au atras atenţia consumatorilor anul trecut cu privire la un consum de paracetamol pe termen lung, din cauza riscurilor renale şi cardiovasculare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: paracetamol medicamente ficat medicamente
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close