Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă România, pe ultimul loc la alocarea de fonduri bolnavilor de inimiă

România, pe ultimul loc la alocarea de fonduri bolnavilor de inimiă

România, pe ultimul loc la alocarea de fonduri bolnavilor de inimiă
29 Sep 2013   •   09:58
Bolile cardiovasculare îi omoara pe romani mai mult decât cancerul. În România la fiecare 30 de  secunde o persoană cu afecţiuni cardiace moare de infarct. Chiar dacă patologia cardiovasculară a înregistrat progrese în ultimii ani, principala cauză de deces în ţara noastră este cea cardiovasculară. Asta arată ultimului raport al Societăţii Europene de Cardiologie. 
 
Grav este că deşi suntem în topul ţărilor campioane la mortalitate, România este pe ultimele locuri atunci când vine vorba despre alocarea de fonduri bolnavilor. 
 
Doar 48 de euro pe an se îndreaptă către un pacient care suferă de afecţiuni cardiovasculare. Asta deşi 60% din decese sunt cauzate de boli cardiovasculare, în timp ce doar 18% sunt cauzate de cancer şi 5% de boli respiratorii. 
 
România se află pe locul 3 în topul european al ţărilor cu cea mai mare rată de mortalitate cauzată de bolile cardiovasculare, fiind surclasată doar de Bulgaria şi Ucraina. 
 
La nivel european sunt înregistrate 4 milioane de decese anual, iar la nivel global 17 milioane. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează însă că până în 2030 se va ajunge la 20 de milioane de decese anual cauzate de bolile cardiovasculare.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close