Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ștergerea contului de Facebook ar putea avea consecințe negative asupra sănătății tale 

Ștergerea contului de Facebook ar putea avea consecințe negative asupra sănătății tale 

Ștergerea contului de Facebook ar putea avea consecințe negative asupra sănătății tale 
12 Ian 2019   •   16:05

Mulți utilizatori Facebook au fos tentați să își steargă contul în urmă scandalului Cambridge Analytica de anul trecut. Înainte de lua această decizie totuși, trebuie să știi că renunțarea la profilul Facebook ar putea să îți afecteze negativ sănătatea.  

Platformele de social media au în general o reputație proastă, din cauza faptului că poți pierde ore la rând în față ecranului, în loc de a avea o viață socială activă. Pentru mulți utilizatori, rețelele sociale servesc că o platformă în care se compară cu alții, și văd o viață la care nu vor putea ajunge niciodată.  

Un studiu publicat în Jurnalul de Psihologie a cercetat relația dintre starea de bine, stres și utilizarea Facebook. În total, la studiu au luat parte 138 de participanți, care au renunțat timp de cinci zile la contul Facebook. Cortizolul, hormonoul de stres, le-a scăzut, însă toți au raportat că se simt mai nefericiți după detox-ul social media. Chiar dacă nivelul de cortizol a scăzut, participanții nu au simțit efectul de bine, ci dimpotrivă, se simțeau rupți din grupul de prieteni, și abia așteptau să își reactiveze contul.  

Eric Vanman, cel care a condus studiul, a declarat: “În timp ce participanții la studiul nostru au arătat o îmbunătățire a stresului fiziologic prin renunțarea la Facebook, au raportat, de asemenea, un nivel mai scăzut al stării de bine”. 

Conform altor cercetări, rețelele de socializare nu dăunează dacă sunt folosite în limite normale, și este indicat să nu stai mai mult de o oră pe zi pe ele. Deasemnea, sunt studii care arată că studenții care folosesc Facbook fac față stresului mai bine, și sunt mai fericiți.  

Deci, înainte de a apăsa butonul de ștergere, ar fi bine să te gândești la avantajele Facebook de care nu îți dai seama.

Sursă: Business Insider 
  

×
Subiecte în articol: Facebook cambridge analytica
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close