Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Testul brânzei. Cum deosebim brânza adevărată de cea contrafăcută

Testul brânzei. Cum deosebim brânza adevărată de cea contrafăcută

Testul brânzei. Cum deosebim brânza adevărată de cea contrafăcută
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    12 Ian 2018   •   14:18

Atenţie de unde cumpărați produsele lactate! Micii comercianţi păcălesc clienţii, amestecând brânza obişnuită cu cea obţinută din grăsimi vegetale sau fac un amestec din lapte și margarină.

Pentru a face diferenţa dintre o brânză care conţine grăsimi vegetale şi una obţinută exclusiv din lapte, trebuie să ţinem cont de câteva aspecte. Primul indiciu este preţul, potrivit doctorulzilei.ro.

Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte. De asemenea, textura este diferită de la un tip de brânză la altul. Brânza din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerată.

Legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grăsimi vegetale în produsele pe bază de lapte proaspăt. O brânză netedă trebuie să vă dea de gândit, întrucât brânza adevărată are orificii de aer în interior. Dacă acestea nu există, să luaţi în calcul că brânza este falsificată cu clorură de calciu.
 

×
Subiecte în articol: branza lapte praf lapte
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close