Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Trei metode prin care consumul de alcool ajută organismul. Chiar si atunci când esti la dietă

Trei metode prin care consumul de alcool ajută organismul. Chiar si atunci când esti la dietă

 Trei metode prin care consumul de alcool ajută organismul. Chiar si atunci când esti la dietă
Sursa foto: Pixabay
19 Noi 2015   •   11:01

Unul dintre obiceiurile la care oamenii renuntă atunci când vor să slăbească este consumul de alcool. De la caloriile în plus de care nu avem nevoie, la nevoia de a consuma multă mâncare după o betie, toate sunt efecte nedorite ale alcoolului, care adaugă puncte în plus la greutate. Însă există trei procese prin care alcoolul te poate ajuta la dietă.

1. Alcoolul determină organismul să ardă calorii

Când alcoolul ajunge în sânge, determină cresterea ritmului cardiac, care accelerează metabolismul. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard din SUA, efectul durează o oră de la ultimul pahar de alcool.

2. Corpul tău se adaptează consumului moderat de alcool

Dacă beti un pahar/două în fiecare zi si sunteti criticati, nu ascultati gurile rele. Potrivit unui studiu recent, femeile care au acest obicei sunt mai putin predispuse la cresterea în greutate decât femeile care beau din când în când. Se pare că organismul învată să metabolizeze alcoolul diferit atunci când bem zi de zi. CU MODERATIE!

3. Ajută la reglarea nivelului de insulină

Tot expertii de la Universitatea Harvard au descoperit si faptul că atunci când consumi unul sau două pahare de alcool pe zi, riscul de diabet scade cu 36%. Se întâmplă datorită faptului că etanolul îmbunătăteste răspunsul organismului la insulină, un hormon care regulează nivelul de zahăr din sânge si stopează glucoza să ajungă imediat la celulele grase.



×
Subiecte în articol: dieta alcool greutate dieta
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close