Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Un nou studiu arată că oamenii în vârstă dezvoltă la fel de multe celule nervoase ca tinerii 

Un nou studiu arată că oamenii în vârstă dezvoltă la fel de multe celule nervoase ca tinerii 

Un nou studiu arată că oamenii în vârstă dezvoltă la fel de multe celule nervoase ca tinerii 
16 Apr 2018   •   12:43

Dacă până recent se credea că vârtsnicilor nu le mai cresc noi celule nervoase, un nou studiu efectual la Columbia University arată că nu este cazul. Studiul a dezvăluit faptul că persoanele în vârstă au continuat să producă neuroni în hipocampus, o parte a creierului importantă pentru memorie, emoție și cunoaștere, la o rată similară cu cea a tinerilor. 

Cercetătorii au examinat creierul a 28 de oameni care erau sănătoși, dar au murit brusc între vârstă de 14 și 79 de ani. Maura Boldrini, profesor în neurobiologie care a condus acesta cercetare, a declarat: "Am descoperit că persoanele în vârstă au abilitate similară de a face mii de neuroni noi în hipocampus, din celulele progenitoare, la fel ca și tinerii." 

Abilitatea de a forma noi celule scade odată cu vârsta la rozătoare și primate, dar se pare că nu este la fel și în cazul oamenilor.  

Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat mai puține vase de sânge și conexiuni între celulele din creierul oamneilor mai în vârstă, iar cercetătoarea Boldrini a spus că acest lucru poate fi asociat cu legătura cognitiv-emoțională diferită pe care vârstnici o au.

Rezultatele acestui studiu de la Columbia University au fost promițătoare și ar putea fi de ajutor în dezvoltarea de noi tratamente pentru afecțiuni neurologice, cum ar fi boală Alzheimer. 

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: sănătate
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close