Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, în faţa magistraţilor. Se judecă primul termen în dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta, în faţa magistraţilor. Se judecă primul termen în dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta, în faţa magistraţilor. Se judecă primul termen în dosarul Turceni-Rovinari
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Noi 2015   •   08:40

Victor Ponta a ajuns la Instanţa Supremă, unde se judecă primul termen în cameră preliminară în dosarul Turceni-Rovinari. 

Fostul premier Victor Ponta nu a vurt să facă declaraţii la sosirea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

"Acum nu mai am nicio funcţie publică. Vă mulţumesc!", a spus Ponta.
 
La Parchet, a ajuns şi Dan Şova.
 
Inculpaţii pot prezenta eventualele cereri, excepţii sau obiecţii în privinţa rechizitoriului procurorilor DNA. 
 
Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. 

Pe 21 septembrie, Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a analizat, la primul termen din dosarul "Turceni-Rovinari", măsurile asigurătorii şi preventive dispuse de procurori
 
În urma discuţiilor din dosar, care au avut loc cu uşile închise, judecătorul a decis ca senatorul Dan Şova să rămână cu măsura controlului judiciar şi i-a respins cererea de ridicare a interdicţiei de a se apropia şi a comunica, direct sau indirect, cu premierul Victor Ponta, alături de care a fost trimis în judecată, în dosarul "Turceni-Rovinari".
 
Pe 17 septembrie, la aproape trei luni şi jumătate de la punerea sa sub urmărire penală în dosarul "Turceni-Rovinari" şi după cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. 
 
Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.
 
Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.
 
În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.
 
Procurorii i-au trimis în judecată, în libertate, şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de de abuz în serviciu, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de abuz în serviciu, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta dan sova
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close