Antena 3 CNN Politică Radu Tudor, despre doborârea avionului rus: Reuniunea de urgenţă a NATO arată cât de dramatică e situaţia

Radu Tudor, despre doborârea avionului rus: Reuniunea de urgenţă a NATO arată cât de dramatică e situaţia

Radu Tudor, despre doborârea avionului rus: Reuniunea de urgenţă a NATO arată cât de dramatică e situaţia
24 Noi 2015   •   20:53

Analistul politic şi militar Radu Tudor a spus că doborârea avionului militar rus pe spaţiul Turciei este un incident unic în ultimul sfert de veac, iar reuniunea de urgenţă NATO arată cât de dramatică este situaţia.

 
"De la terminarea Războiului Rece, nu s-a mai întâmplat ca un avion al Rusiei să fie doborât în spatiul aerian NATO, Turcia fiind membră NATO. E un incident extrem de grav, cum nu a mai existat în ultimii 25 de ani. (...) Reuniunea de urgenţă a Consiliului NATO de la Bruxelles e dovada vie că situaţia e cât se poate de dramatică", a spus analistul politic şi militar Radu Tudor, marţi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Mai mult, comentează analistul, incidentul acesta "foarte grav apare într-un moment extrem de prost din toate punctele de vedere, când Occidentul era gata să întindă o mână Rusiei".
 
Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar au fost omorâţi de insurgenţi sau de terorişti, în Siria.
 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close