Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Ce au aflat românii după dezbaterea Ponta - Iohannis

100 de minute. Ce au aflat românii după dezbaterea Ponta - Iohannis

100 de minute. Ce au aflat românii după dezbaterea Ponta - Iohannis
Sursa foto: Foto: VideoNews
12 Noi 2014   •   17:39

Dezbaterea de marţi seară dintre cei doi prezidenţiabili a fost punctul central al discuţiei de miercuri, în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 

 
Din toată dezbaterea, echipa "100 de minute" a identificat mai multe elemente punctate greşit de candidatul ACL, Klaus Iohannis:
 
- A spus că se poate verifica faptul că PNL a votat pentru ridicarea imunităţii lui Varujan Vosganian deşi votul, în aceste cazuri, este secret, cu bile
 
- A spus că trebuie schimbată Constituţia pentru ca Preşedintele să aibă aceeaşi imunitate ca parlamentarii în condiţiile în care actuala Constituţie, la art. 84 privind imunitatea Preşedintelui, spune doar că i se aplică prevederile art. 72 alin. 1, adică cel referitor la imunitatea parlamentarilor
 
- A încurcat articolele din Constituţie, spunând că art. 92 (Atribuţiile Preşedintelui în domeniul apărării) se referă la imunitatea Preşedintelui, în loc de art. 84 
 
- Nu a putut să spună câte secţii de votare au fost organizate în străinătate, câţi români sunt în afara ţării, care e cea mai mare comunitate din diaspora şi ce măsuri ar trebui să ia Guvernul pentru turul al doilea, în secţiile de vot din străinătate
 
- A evitat să răspundă câţi pensionari sunt în România, care este pensia minimă şi a spus că soacra sa are pensie de 300 de lei, lucru imposibil din moment ce pensia minimă este de 350 lei
 
Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a ţinut să contrazică afirmaţia premierului, conform căreia nu există pensie mai mică de 300 de lei în România şi a spus că mama sa are o pensie de 297 de lei. 
 
"Domnul Ponta minte şi doamna Plumb nu ştie pe ce lume trăieşte. Mama mea are 297 de lei pensie şi 113 de la tata. Mama mea are pensie 297 de lei. S-a spus aseară că nu există pensie mai mică de 350. Pensia minimă obligatorie este 350 de lei. Există pensii şi mai mici." 
 
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a comentat şi atitudinea lui Iohannis faţă de profesori şi alte categorii de români care au fost acuzate că se bucură de "pomana electorală" a Guvernului. 

 
"Eu cred că domnul Blaga, domnul Predoiu, nu ar fi trebuit să vorbească circa 10 ani, ca să uite oamenii de ei. Medicii, profesorii şi intelectualii din România nu sunt nici pomanagii, nici la mila lui Iohannis, cu politica lui de dreapta, oamenii aceştia nu au habar. Ieri, domnul Iohannis a venit cu nişţe lozinci preluate de la propaganda din jur. Nu poţi să jigneşti nişte categorii de oameni atât de importante."
 
Sociologul Mirel Palada a opinat că Iohannis a demonstrat că nu se poate adapta unei situaţii în dificultate şi acest lucru nu îl poate recomanda ca şef de stat. 
 
"Este vorba despre un dispreţ ideologic dar şi unul personal la adresa unor categorii de oameni. Când dânşii vorbesc despre îngheţarea pensiilor, despre scăderea pensiilor, îţi dai seama, după pofta cu care vorbesc, ce catastrofă ar fi ca dânşii să continue să fie la cârma României, la fel cum Traian Băsescu a făcut timp de 10 ani. Este nevoie de un echilibru, de o refacere şi o vindecare a trupului României. Este foarte simplu. Victor Ponta ieri s-a adecvat situaţiei. Este definiţia a ce înseamnă să fii viu. Trebuie să te adaptezi. Domnul Iohannis a arătat că nu se poate adapta şi vrea să fie preşedintele României."
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close