Antena 3 CNN Politică 750.000 lei în fondul de solidaritate. Vezi cât au donat aleşii

750.000 lei în fondul de solidaritate. Vezi cât au donat aleşii

750.000 lei în fondul de solidaritate. Vezi cât au donat aleşii
11 Aug 2010   •   11:28

Aleşii au dat tonul donaţiilor la bugetul de stat în deja celebrul fond de solidaritate. Ministrul Economiei, Adriean Videanu a donat 2300 de lei, iar subalternul său, Claudiu Stafie, de zece ori mai mult.

În contul de donaţii deschis de ministerul Finanţelor, au intrat în luna iulie aproape 750.000 de lei. Însă doar 27 de persoane dintre cele care au donat au optat să-şi facă publică identitatea. Printre ele, şi persoane publice. Cea mai mare sumă de bani a donat-o secretarul de stat din ministerul Economiei, Constantin Claudiu Stafie, care a virat 22.000 de lei. Demnitarul este urmat de şeful de cabinet al ministrului Economiei, Marian Turlea, care a donat statului 10.000 de lei. Acesta este şi membru în consiliile de administrare ale mai multor companii de stat.

Şeful direct al lui Stafie, ministrul Adriean Videanu, apare abia pe poziţia a şaptea, cu o donaţie de 2.300 de lei. Un alt oficial al statului român care a lăsat în conturile statului suma de 2.100 de lei este Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză.

În schimb, preşedintele Traian Băsescu nu se mai află pe lista din luna iulie, deşi a fost primul care a donat în contul Trezoreriei salariul de preşedinte, în valoare de peste 6.700 de lei.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: alesi donatii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close