Antena 3 CNN Politică A doua serie de consultări de la Cotroceni, fără rezultat

A doua serie de consultări de la Cotroceni, fără rezultat

A doua serie de consultări de la Cotroceni, fără rezultat
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2015   •   09:43

A doua serie de consultări cu partidele la Cotroceni a arătat dezbinarea din coaliţia de guvernare. În timp ce UNPR a anunţat că îl susţine pe Klaus Iohannis, implicit varianta alegerilor anticipate, cei din ALDE s-au declarat împotrivă. 

 
Asta după ce joi, liderii PSD au spus că sunt deschişi oricărei  propuneri. Nici ieri partidele nu au venit cu un nume pentru funcţia de premier
 
UNPR va susţine orice decizie a preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa desemnării premierului, a anunţat Gabriel Oprea. Indiferent daca va fi un guvern de tehnocraţi sau unul format după alegeri anticipate. 
 
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu consideră că toate partidele care au participat la consultări au fugit de responsabilitate, şi îl transformă pe şeful statului în ceea ce nu ar trebui să fie, un "preşedinte jucător".
 
Liderii PSD, ALDE şi UNPR nu s-au întâlnit înainte de consultările de la Cotroceni şi au venit în faţa preşedintelui cu trei puncte de vedere diferite. Social-democraţii s-au declarat deschişi la toate variantele. Niciunul din liderii celor trei formaţiuni nu a pronunţat însă vreun nume pentru funcţia de premier.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close