Antena 3 CNN Politică Adrian Dobre, despre impozitul de cifra de afaceri: „Am văzut că aceste simulări nu au ieșit bine și vom veni cu alte măsuri”

Adrian Dobre, despre impozitul de cifra de afaceri: „Am văzut că aceste simulări nu au ieșit bine și vom veni cu alte măsuri”

Adrian Dobre, despre impozitul de cifra de afaceri: „Am văzut că aceste simulări nu au ieșit bine și vom veni cu alte măsuri”
17 Iul 2017   •   21:00

Purtătorul de cuvânt al PSD Adrian Dobre a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre impozitul pe cifra de afaceri pentru firme și impozitul pe venit pe care Partidul Social Democrat vrea să îl modifice.

Noile impozite pe care PSD și ALDE doresc să le introducă în noul program de guvernare au fost de fiecare dată respinse de premierul Mihai Tudose.

„La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani", a explicat Tudose.

„Orice măsură care este prevăzută acolo trebuie să servească un obiectiv. Fiecare măsură care este trecută acolo va fi supusă unei simulări, unor calcule. Dacă nu vor ieși bine acele calcule, nu vor fi implementate, se vor găsi alte variante”, a spus Adrian Dobre.

„Referindu-ne la impozitul de cifra de afaceri, obiectivul acestui deziderat a fost să ne asigurăm că, de exemplu, companiile mari sau foarte mari care au posibilitatea legală să plătească impozit în țara în care îl produc. Este vorba de companii în general străine care au pârghiile de a nu plăti impozitele în țara în care o produc. Dar asta afectează și companiile românești. Am plecat de la principiul de a pune semnul de egalitate între capitalul românesc și cel străin, am văzut că aceste simulări nu au ieșit bine și vom veni cu alte măsuri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close