Antena 3 CNN Politică Adrian Nastase: Klaus Iohannis procedează ca Băsescu

Adrian Nastase: Klaus Iohannis procedează ca Băsescu

Adrian Nastase: Klaus Iohannis procedează ca Băsescu
10 Iun 2016   •   18:34

Adrian Năstase comentează, vineri, pe blogul său numirea Liviei Stanciu ca judecător la Curtea Constituţională a României.

''Băsescu i-a dat o sinecură lui Daniel Morar, după ce si-a indeplinit misiunile la DNA – 9 ani la Curtea Constitutională. Cu executare. Iohannis procedează la fel cu Livia Stanciu. Curtea Constitutională nu mai este groapa cu elefanti ci groapa cu mauri. Deciziile, probabil, nu se vor mai lua pe baza Constitutiei ci pe baza „bunelor practici”.

PS Induiosătoare replica lui Băsescu, repetată anual, „poate spune vreun judecător sau procuror că i-am dat indicatii cum să judece?”. Sigur că nu. De asta există prietenii. Basescu nu avea nevoie să transmită DIRECT indicatii. Avea suficienti oameni in SPP, STS, SIE, SRI. Avea consilieri prezidentiali. Cu altii, inainte să fie numiti, doar mai bea câte o cafea'', a scris Adrian Năstase.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României pentru un mandat de 9 ani.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c., decretul privind numirea doamnei Livia Doina Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 13 iulie 2016", informează Administraţia Prezidenţială.

Informația a fost dată pe surse, la Antena 3, încă din luna mai, în condițiile în care Livia Stanciu a ajuns la finalul celui de-al doilea mandat la șefia ÎCCJ.

Senatul, Camera Deputatilor şi Preşedinţia au început procedurile pentru înlocuirea a trei judecători cărora le expiră mandatele în această vară: Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin-Zoltan Puskas.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Klaus Iohannis
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close