Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: Dincolo de opulenţă, aceste poze developează felul în care lucrează procuratura în România

Adrian Ursu: Dincolo de opulenţă, aceste poze developează felul în care lucrează procuratura în România

Adrian Ursu: Dincolo de opulenţă, aceste poze developează felul în care lucrează procuratura în România
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Oct 2014   •   18:14
Excursia la Paris a Elenei Udrea, alături de şeful DIICOT, Alina Bica, a fost subiectul principal al ediţiei de joi a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Invitată în platou, Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, a explicat că instituţiile de stat trebuie să răspundă la mai multe întrebări legate de acest caz şi a făcut o paralelă cu dosarul caltaboşilor, pentru care Decebal Traian Remeş a făcut ani buni de închisoare. 
 
"Îmi aduc aminte de dosarul lui Decebal Traian Remeş. O ţară întreagă a aflat cum domnul Remeş a făcut închisoare pentru celebrul dosar al Caltaboşilor. Pentru că altceva nu s-a putut proba. Acuma, dacă este să facem o paralelă între domnul Remeş care a înfundat puşcăria pentru caltaboşi, ce consecinţe vor exista în urma acestei plimbări scumpe, luxoase, imposibil de realizat pentru majoritatea românilor dintre doamnele Udrea şi Bica."
 
"Instituţiile de stat trebuie să răspundă cine a plătit pentru aceste cheltuieli şi în ce măsură persoana favorizată financar a favorizat persoana care a plătit."
 
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, a explicat că, dincolo de note de plată şi opulenţa din această experienţă a Elenei Udrea, pozele sunt foarte relevante pentru felul în care locrează procuratura în România. 
 
"Ce căutau ca fetele, de Ziua Îndrăgostiţilor? Asta nu ne interesează foarte mult, mă interesează că a treia persoană din fotografie nu este o prietenă oarecare, ci doamna Topoliceanu, deţinătoarea cheilor de la bugetul manevrat de doamna Udrea, cât a fost ministra. Aceea societate de investiţii era condusă de doamna Topoliceanu."
 
"Mă interesează, din nou, faptul că vedem din nou, în preajma unor oameni apropiaţi de Traian Băsescu, oameni din justiţie. Cuscrul prezidenţial, domnul Bebe Ionescu, ridica un procuror în maşina sa, îl plimba în jurul clădirii, după care îl lăsa la loc la serviciul său de la parchet. Mă interesează foarte mult aceste imagini, dincolo de note de plată, notă de coafor, gustări, aceste fotografii developează felul în care lucrează procuratura în România."

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close