Antena 3 CNN Politică ALEGERI LOCALE 2020. Mişcarea interzisă făcută de PNL, chiar înainte de alegeri

ALEGERI LOCALE 2020. Mişcarea interzisă făcută de PNL, chiar înainte de alegeri

ALEGERI LOCALE 2020. A început războiul cu toate armele pentru alegerile locale. Liberalii din teritoriu au primit undă verde de la centru să racoleze cât mai mulţi primari şi viceprimari de la partidele rivale, în special de la PSD. Aceştia primesc oferte tentante, pentru că PNL vrea să obţină un scor cât mai mare la viitoarele alegeri. Chiar dacă este un critic dur al PSD, Ludovic Orban şi-ar fi dat girul pentru ca primarii acestui partid să devină liberali peste noapte.

ALEGERI LOCALE 2020. Mişcarea interzisă făcută de PNL, chiar înainte de alegeri
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   13:10

ALEGERI LOCALE 2020. Se fac schimbări importante de tabere politice înaintea alegerilor locale. Liberalii au început să facă oferte primarilor şi viceprimarilor PSD din mai multe localităţi, pentru a trece la PNL, iar acest lucru s-a întâmplat cu girul preşedintelui liberalilor, premierul Ludovic Orban.

ALEGERI LOCALE 2020. Toate racolările au loc în condiţiile în care există o decizie a conducerii PNL în care se spune că este interzis organizaţiilor locale, judeţene să preia membri din PSD, însă până în momentul de faţă nimeni nu a ţinut cont de această hotărâre. 

ALEGERI LOCALE 2020. Drept dovadă, de la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Cluj, peste 18 primari care erau ai social-democraţilor au trecut la PNL, tocmai în perspectiva alegerilor locale. 

ALEGERI LOCALE 2020. În municipiul Piteşti, viceprimarul, care era al social-democraţilor, a anunţat de puţin timp că trece la liberali şi va fi susţinut de ei pentru a candida la primărie. La Piteşti, PNL avea discuţii cu USR pentru un candidat comun.

ALEGERI LOCALE 2020. PNL, racolări de la PSD, Pro România şi ALDE

ALEGERI LOCALE 2020. Un caz foarte cunoscut care s-a lăsat cu scandal este cel al primarului din Iaşi, acolo unde Mihai Cihrica, fost edil social-democrat, a trecut acum la PNL şi este susţinut de aceştia pentru un nou mandat la Primăria Iaşi.

ALEGERI LOCALE 2020. La fel se întâmplă şi în mai multe localităţi din Moldova. La Rădăuţi, spre exemplu, viceprimarul PSD a trecut la PNL şi astfel de racolări au loc în mai multe localităţi atât din Moldova, cât şi din sudul ţării, dar mai ales din Ardeal. Totul se face cu girul conducerii liberalilor. 

ALEGERI LOCALE 2020. Deşi până în prezent există mai multe declaraţii, inclusiv ale lui Ludovic Orban, care spune că îşi doreşte până în alegeri să aibă un parteneriat şi să susţină candidaţi comuni cu Uniunea Salvaţi România (USR), ceea ce se întâmplă în Bucureşti, iată că în ţară PNL joacă la dublu. Mai exact, liberalii racolează din rândul social-democraţilor, pentru că ar fi mai bine plasaţi în sondaje şi ar avea mai multe şanse la alegerile locale.

ALEGERI LOCALE 2020. PNL nu se limitează doar la racolări din PSD. Liberalii au luat oameni şi din Pro România, partidul lui Victor Ponta, şi chiar din ALDE, de unde au racolat atât deputaţi, cât şi senatori.

ALEGERI LOCALE 2020. Vot în condiţii de pandemie

ALEGERI LOCALE 2020. Guvernul a stabilit la sfârşitul lunii iunie, data organizării alegerilor pentru 27 septembrie. Premierul Ludovic Orban a declarat, înaintea ședinței de Guvern, că în cadrul proiectului de lege vor fi cuprinse și măsurile de protecție ale celor implicați în procesul electoral.

ALEGERI LOCALE 2020. Potrivit proiectului, la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente. 

ALEGERI LOCALE 2020. La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, primarii au obligaţia de a asigura organizarea secţiilor de votare cu respectarea standardelor minimale stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă.

ALEGERI LOCALE 2020. Campanie atipică pentru alegerile: schimbările anunţate de Orban

ALEGERI LOCALE 2020. Campania electorală pentru alegerile locale din acest an va fi una atipică, de care nu am mai avut în România până acum, iar acest lucru se întâmplă din cauza epidemiei de coronavirus şi a măsurilor de protecţie luate de autorităţi pentru a se putea preveni astfel răspândirea cazurilor de infecţie.

ALEGERI LOCALE 2020. Mai exact, vom avea o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu accent pe mediul on-line, pentru a se putea respecta astfel măsurile de protecţie împotriva COVID-19, a anunţat şeful Guvernului, Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: racolări alegeri locale
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close