Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Prima reacție a PNL, după ce Guvernul a decis ca parlamentarele să aibă loc pe 11 decembrie

Prima reacție a PNL, după ce Guvernul a decis ca parlamentarele să aibă loc pe 11 decembrie

Prima reacție a PNL, după ce Guvernul a decis ca parlamentarele să aibă loc pe 11 decembrie
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    31 Aug 2016   •   18:27

Copreședintele PNL Alina Gorghiu s-a arătat mulțumită, miercuri, de data de 11 decembrie, aleasă de Guvern ca ziua în care vor avea loc alegerile parlamentare, în timp ce șeful PSD s-a declarat nemulțumit de data hotărâtă.

”Nu prea avea Guvernul foarte multe variante, iar pentru mine e egal că e 11 decembrie sau era 4 decembrie. Mai mult, pe 4 decembrie cred că prezența la vot era mai redusă, iar toți avem un interes: cu cât e mai mare prezența la vot, cu atât avem un Parlament mai legitim”, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Mai mult, ”data de 11 decembrie este data pe care am avansat-o la consultările cu premierul. (...) Mă bucur că Guvernul a ales 11 decembrie ca data alegerilor parlamentare”, a adăugat Gorghiu.

În ce privește campania, liberala a precizat că temele importante cu care vor ieși în campanie sunt educația și sănătatea.

Alegerile parlamentare se vor desfăşura pe data de 11 decembrie, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Guvernului. 

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Ultimele alegeri parlamentare au avut loc pe 9 decembrie 2012, prezenţa fiind de 41,72%, însă scrutinul a fost organizat pe fondul crizelor politice din vara acelui an (referendumul pentru demiterea preşedintelui).

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close