Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu: Nu vor fi tehnocrați pe listele PNL pentru alegeri

Alina Gorghiu: Nu vor fi tehnocrați pe listele PNL pentru alegeri

Alina Gorghiu: Nu vor fi tehnocrați pe listele PNL pentru alegeri
23 Sep 2016   •   14:45

Liberalii care nu au confirmat în Parlament vor fi lăsaţi pe margine, declară copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care spune că pe listele partidului pentru alegerile parlamentare vor fi oameni de afaceri care au companii cu peste cinci mii de angajaţi, oameni de cultură sau rectori ai unor universităţi de renume din România. Ea a precizat că pe listele PNL pentru alegeri nu se vor regăsi şi tehnocraţi, scrie Adevărul.

"Vor fi surprize plăcute, vă garantez, vor fi surprize plăcute. Listele, chiar dacă nu-mi voi atrage toată simpatia colegilor mei, listele vor însemna şi foarte mult aport de sânge proaspăt. Va fi o îmbinare între experienţa unor colegi care au confirmat în Parlamentul României, vor fi lăsaţi pe margine cei care n-au confirmat în Parlamentul României şi care nu mai au suportul filialelor judeţene şi evident, vor fi oameni noi, care au de demonstrat că ceea ce au făcut în cariera lor profesională poate un plus-valoare pentru instituţia Parlamentului românesc. N-aş vrea să vă dau exemple, pentru că sunt discuţii în curs şi lista oficială abia la începutul lunii octombrie va fi făcută publică. Ce pot să vă spun însă este faptul că pe listele noastre se vor regăsi oameni de afaceri, de exemplu, care au companii cu peste cinci mii de angajaţi, vor fi oameni de cultură, vor fi rectori ai unor universităţi de renume din România, sunt oameni care au înţeles că atunci când vorbim de reformă şi vorbim în mod credibil de reformă, aceasta se întâmplă în Partidul Naţional Liberal şi atunci au ales varianta de a întări rândurile acestui partid, care în opinia mea se va afla în centrul unei guvernări din 11 decembrie", a declarat Gorghiu.

Întrebată dacă vor fi şi tehnocraţi din Guvernul Cioloş pe listele PNL pentru alegeri, Alina Gorghiu a răspuns: "Nu, răspunsul este nu, simplu, pentru că nu am avut discuţii din care să reiasă că drumurile noastre pot să aibă un numitor comun, însă i-am susţinut, îi vom susţine, avem un parteneriat cu Guvernul Cioloş, foarte sănătos şi cred eu că într-o formulă sau alta după alegeri ne vom găsi mulţi dintre cei care astăzi sunt în politica românească corectă, cei care fac politică românească corectă, la aceeaşi masă".
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close