Antena 3 CNN Politică Ambasadorul SUA în România: Politicienii sunt la fel peste tot. Fac ceea ce este în interesul lor

Ambasadorul SUA în România: Politicienii sunt la fel peste tot. Fac ceea ce este în interesul lor

Ambasadorul SUA în România: Politicienii sunt la fel peste tot. Fac ceea ce este în interesul lor
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Noi 2010   •   18:10

Invitat la emisiunea „100 de minute” de la Antena 3, ambasadorul Statelor Unite în România, Mark Gitenstein, a comentat scadalurile recente  din Parlamentul român  şi despre corectitudinea măsurilor de austeritate aplicate de Guvernul Boc IV.

Întrebat fiind despre încrederea pe care i-o inspiră politicienii români, diplomatul a spus că oamenii politici sunt la fel peste tot, ei urmărindu-şi interesul în măsura în care acest lucru corespunde intereselor funcţiie pe care o ocupă.

„Politicienii sunt politicieni, sunt la fel în toată lumea. Fac ceea ce este în interesul lor cât de bine pot, în măsura în care acest lucru corespunde intereselor naţionale”, a spus Gitenstein.

Ambasadorul SUA a subliniat necesitatea atragerii investitorilor străini pe teritoriul României. Gitenstein este de părere că acest lucru ar opri tineretul din a pleca în alte ţări la muncă.

„Trebuie ca tinerii să fie trataţi egali în companii şi în faţa legii. Acest lucru ţine de construirea unui sistem juridic transparent” a adăugat ambasadorul american.

Mark Gitenstein a comentat, de asemenea, despre corectitudinea măsurilor de austeritate imouse de Guvernul Boc. Acesta este de părere că măsurile au fost necesare, fiind impuse de contractul încheiat cu FMI.

Diplomatul a menţionat, cu acest prilej, faptul că alternativele care ar fi putut atinge deficitul impus de acordul cu Fondul nu erau multe, având în vedere situaţia României.

Ambasadorul SUA în România: Politicienii sunt la fel peste tot
 

×
Subiecte în articol: mark gitenstein 100 de minute
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close