Antena 3 CNN Politică Andrei Hrebenciuc RĂMÂNE ÎN AREST. Decizia este definitivă

Andrei Hrebenciuc RĂMÂNE ÎN AREST. Decizia este definitivă

Andrei Hrebenciuc RĂMÂNE ÎN AREST. Decizia este definitivă
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Oct 2014   •   15:56
Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, şi Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare pădure care ar fi fost retrocedate ilegal, rămân în arest, a decis, miercuri, instanţa supremă, care a respins contestaţia celor doi faţă de măsura preventivă.
Hotărârea instanţei supreme este definitivă.
Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată tot de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Fiu lui Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza, de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Procurorii susţin că, în 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Strudza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close