Antena 3 CNN Politică Anunțul care poate răsturna coaliția guvernamentală: PNL este gata să discute cu Băsescu majoritatea parlamentară

Anunțul care poate răsturna coaliția guvernamentală: PNL este gata să discute cu Băsescu majoritatea parlamentară

Anunțul care poate răsturna coaliția guvernamentală: PNL este gata să discute cu Băsescu majoritatea parlamentară
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Iun 2017   •   19:49

Vicepreședintele PNL Sulfina Barbu a afirmat, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, că Partidul Național Liberal este pregătit să discute PMP-ul lui Traian Băsescu în vederea unei eventuale majorități parlamentare.

”Consultările sunt obligatorii. PNL, așa cum am anunțat, va avea discuții exploratorii cu toate partidele parlamentare, mai puțin cu PSD. Dacă există posibilitatea unei majorități, PNL este pregătit. (...) PNL e gata să discute cu PMP și Traian Băsescu majoritatea parlamentară”, a spus Sulfina Barbu, la Antena 3.

Sulfina Barbu întărește, astfel, declarațiile președintelui PNL Ludovic Orban cu privire la viitoarele alianțe politice.

"Vom purta discuţii exploratorii cu orice partener în afară de cei care şi-au bătut joc de România. (...) E extrem de dificil de construit o majoritate stabilă şi solidă. Vor trebui îndeplinite foarte multe condiţii şi va trebui o armonizare a punctelor de vedere faţă de un program de guvernare. Nu putem totuşi să ignorăm această eventualitate şi să nu încercăm să deschidem discuţii pentru prefigurarea unei astfel de majorităţi", a declarat Orban la finalul Biroului Politic Executiv al partidului. 

Întrebat dacă liberalii vor avea asemenea discuţii şi cu cei de la ALDE, preşedintele PNL a răspuns: "Cu siguranţă că vom discuta, pentru că fără ALDE sau o parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentară". 

În ceea ce priveşte posibilitatea de a se regăsi "în aceeaşi barcă" cu PMP, în cazul formării unei noi majorităţi, Orban a precizat că aceasta este o chestiune la care ar prefera să nu răspundă, dar a admis că e nevoie de PMP pentru crearea majorităţii. 


 

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close