Antena 3 CNN Politică Apariţie surprinzătoare a Laurei Codruţa Kovesi în mijlocul scandalului legat de posibila revocare. Ce a făcut șefa DNA

Apariţie surprinzătoare a Laurei Codruţa Kovesi în mijlocul scandalului legat de posibila revocare. Ce a făcut șefa DNA

Apariţie surprinzătoare a Laurei Codruţa Kovesi în mijlocul scandalului legat de posibila revocare. Ce a făcut șefa DNA
06 Mar 2018   •   10:44

Apariţie surprinzătoare a Laurei Codruţa Kovesi în mijlocul scandalului legat de posibila revocare. Şefa DNA renunţă la protecţia propriului birou şi participă la un seminar, organizat de oamenii de casă ai DNA, pe tema recuperării prejudiciilor. Alături de Kovesi va fi ambasadoarea Olandei, care a devenit celebră după întâlnirile cu Nelu Iordache şi judecătorul Cristi Dănileţ.

"Experienţa din ultimii ani îmi arată că s-a reusit, dar sa vedem ce se intampla cu banii indisponibilizati. Cand vorbim de recuperarea prejudiciilor, confiscarea sumelor poate duce la acest rezultat. Am citit un studiu european care spunea ca inculpatii prefera sa petreaca timp in puscarie, dar sa nu li se ia averea. Lucru care sa se confirme. In ultimii ani, din punct de vedere al legislatiei s-au facut pasi importanti, iar elementul  care a facut schimbarea a fost introducerea confiscarii extinse. Probabil rezultatele nu sunt spectaculoase, dar CCR a decis ca legea nu poate sa produca efecte retroactive. Atat ca procuror general, cat si ca procuror sef DNA, am considerat ca recuperarea prejudiciului constitutie o prioritate.Ne-am propus sa infiintam un compartiment format din politisti specialisti, care are ca princ atributie dublarea inestigatiei penale cu una financiara. Poate verifica conturi bancare, proprietati, nu doar in romania, ci si in strainatate.", a spus Kovesi.

×
Subiecte în articol: Kovesi scandal sefa dna
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close