Antena 3 CNN Politică Atac dur la adresa lui Tăriceanu: A demonstrat că nu are niciun fel de sentiment de loialitate

Atac dur la adresa lui Tăriceanu: A demonstrat că nu are niciun fel de sentiment de loialitate

Atac dur la adresa lui Tăriceanu: A demonstrat că nu are niciun fel de sentiment de loialitate
08 Sep 2018   •   17:57

Eugen Tomac a declarat sâmbătă că atacurile antiamericane ale europarlamentarului ALDE, Renate Weber, arată cât de subtil și de periculos joacă Rusia, dar și superficialitatea de care dau dovadă unii politicieni, care până de curând susțineau alianța României cu SUA. Tomac arată că și Călin Popescu Tăriceanu a dat dovadă de lipsă de loialitate față de alianța nord-atlantică.

Atacurile antiamericane ale europarlamentarului ALDE, Renate Weber, arată cât de subtil și, mai ales, cât de periculos joacă Rusia. A pune sub semnul întrebării parteneriatul strategic și relația militară cu SUA arată superficialitatea și dubla agendă a unor politicieni care, până de curând, își manifestau un ferm atașament față de alianța noastră specială cu Statele Unite. Cui îi convine să conteste prezența scutului de la Deveselu? Cui îi convine să semene în societatea românescă un sentiment de neîncredere și respingere față de cel mai important aliat? Unui singur beneficiar: Rusia!" a scris liderul PMP, Eugen Tomac, sâmbătă pe Facebook.

Acesta a trecut în revistă acțiunile președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prin care a demonstrat că nu are loialitate față de relația euroatlantică a României cu SUA.

"Nu mă miră că acest europarlamentar face parte din ALDE, dacă ne amintim că și Călin Popescu Tăriceanu a avut mai multe ieșiri prin care a demonstrat că nu are niciun fel de sentiment de loialitate față de relația noastră euroatlantică. În 2006, Tăriceanu a cerut retragerea trupelor române din Irak, punând România într-o situație extrem de delicată, având un discurs identic: subtil și periculos antiamerican. Același Tăriceanu avea întâlniri cu emisarii lui Putin la Palatul Victoria, fără a informa opinia publică despre caracterul acelor întâlniri, așa cum a fost vizita lui Kondyakov, chiar înainte de suspendarea Președintelui Băsescu în 2007. Nu pot uita nici invitația adresată de către Tăriceanu în 2015 Președintelui Dumei Stat, Seghei Narâșkin, de a se adresa plenului Senatului României, în condițiile în care Narâșkin are interdicție de a intra în UE din cauza anexării Crimeei de către Federația Rusă", a adăugat Eugen Tomac.

Președintele PMP conchide că țara noastră are nevoie de Statele Unite pentru că aceasta este singura cale prin care ne putem garanta securitatea.

"România are nevoie de SUA. Doar așa ne putem garanta securitatea. Oare cui servesc aceste ieșiri antiamericane adresate de politicieni români care ne îndeamnă să nu iritam Rusia, ba chiar s-o invităm în Parlament să țină discursuri disprețuitoare la adresa românilor?", a mai spus Tomac.

×
Subiecte în articol: Tariceanu atac
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close