Antena 3 CNN Politică Baconschi se alătură Iniţiativei Civice formate de MRU

Baconschi se alătură Iniţiativei Civice formate de MRU

Baconschi se alătură Iniţiativei Civice formate de MRU
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Iul 2012   •   14:04

Teodor Baconschi, fost prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat luni, într-o postare pe blogul personal, că a decis să se alăture Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, formată în jurul fostului premier Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Convenţia extraordinară a PDL a adoptat o rezoluţie prin care construcţia unei platforme de centru-dreapta devine obiectivul strategic în vederea legislativelor 2012. Susţin, ca intelectual şi cetăţean, deschiderea negocierilor în vederea cristalizării acestui proiect pe care milioane de români îl aşteaptă. Am hotărât să mă alătur Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta formată în jurul lui Mihai-Răzvan Ungureanu", scrie Baconschi pe blog.

Fostul ministru de Externe susţine că, acum, "când atacul USL împotriva statului de drept cunoaşte deja o intensitate alarmantă, proiectul platformei de centru-dreapta va oferi electoratului o alternativă responsabilă şi o pavăză împotriva abuzurilor fără precedent la care asistăm de la instalarea guvernului USL".

"Sunt convins că numeroase grupări civice şi ansamblul forţelor reformatoare se vor ralia acestei iniţiative cu toată energia şi competenţa lor. E nevoie de un altfel de politică şi aceasta va deveni realitate dacă ne dorim o Românie cu adevărat democratică, dezvoltată şi solidară", mai scrie Teodor Baconschi pe blog.

Sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, Teodor Baconschi a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii, pentru care candidase din nou, el neobţinând numărul necesar de voturi.

Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi, sâmbătă, în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL.
   



×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close