Antena 3 CNN Politică Baron bogat, baron sărac. Ce averi au ”căpitanii de judeţ” din România

Baron bogat, baron sărac. Ce averi au ”căpitanii de judeţ” din România

Baron bogat, baron sărac. Ce averi au ”căpitanii de judeţ” din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Oct 2017   •   08:46

Puterea baronilor judeţeni se măsoară în conturile grase din bănci, terenurile colecţionate şi numărul de locuinţe deţinute. 

Există „căpitani de judeţ" cu averi impresionante care nu ezită să-şi înşire averile în declaraţii publice, dar şi baroni mai discreţi care au preferat să-şi ţină averea la secret. 

Liberalul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, este cel mai înstărit baron judeţean la ora actuală, titrează Jurnalul Naţional. A investit aproape trei milioane de lei într-un proiect imobiliar din Cluj-Napoca, deţine o casă în acelaşi oraş şi are două autoturisme de lux. Bijuteriile cu care se etalează valorează 16.000 de euro şi are peste 150.000 de lei în depozite bancare.  

Un alt baron înstărit este social-democratul Maricel Popa. Şeful Consiliului Judeţean Iaşi deţine 21 de terenuri. L-a depăşit şi pe preşedintele Klaus Iohannis în ceea ce priveşte proprietăţile imobiliare. Are şase apartamente şi o casă în Iaşi. Bijuteriile lui sunt estimate la 11.000 de euro, iar tablourile la 40.000 de euro. Are în cont 24.000 de lei şi este acţionar în nouă firme.

Liberalul Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, deţine cinci terenuri şi o casă de locuit trecută pe numele fiului său. Flutur pare să fie foarte iubit de rude. Conform declaraţiei de avere, el a primit un autoturism de lux ca donaţie de la un cumnat din Germania. 

În schimb, şeful Consiliului Judeţean Neamţ, social-democratul Ionel Arsene, este îngropat în datorii. Trebuie să dea înapoi băncilor aproape 200.000 de euro. Politicianul are două terenuri intravilane, dintre care unul de 25.000 de mp, un apartament şi o casă.

Datorii uriaşe are şi liberalul Marian Petrache. Şeful Consiliului Judeţean Ilfov are de returnat 75.000 de euro, 11.000 de dolari şi 57.000 de lei către persoane fizice. În conturi are 100.000 de lei, 11.000 de dolari şi 5.700 de euro. Petrache deţine un apartament în Bucureşti şi două case în Zimnicea. 

Notă discordantă face Şeful Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu. Conform declaraţiei de avere, social-democratul nu are nicio proprietate, iar conturile lui sunt goale. Mai multe informații, puteți citi în Jurnalul Naţional de vineri.
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close