Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre romii expulzaţi: Înţelegem poziţia guvernului francez însă susţinem dreptul la libera circulaţie

Băsescu, despre romii expulzaţi: Înţelegem poziţia guvernului francez însă susţinem dreptul la libera circulaţie

Băsescu, despre romii expulzaţi: Înţelegem poziţia guvernului francez însă susţinem dreptul la libera circulaţie
19 Aug 2010   •   14:24

"Noi înţelegem poziţia Guvernului francez. În acelaşi timp, susţinem fără rezerve dreptul oricărui cetăţean român de a circula liber în interiorul Uniunii Europene", a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu referitor la romii care sunt expulzaţi din Franţa.

Totodată, şeful statului român a spus că Bucureştiul înţelege problemele create de taberele de romi, iar autorităţile române vor colabora cu Parisul pentru găsirea unei soluţii care să convină ambelor ţări dar şi cetăţenilor.

Traian Băsescu a amintit apoi că probleme similare au fost în trecut şi în Italia, însă au fost rezolvate după ce au fost detaşaţi un număr de poliţişti români în această ţară.

"Acelaşi lucru trebuie să îl facem în Franţa", a precizat preşedintele.

Peste 370 de romi expulzaţi din Franţa vor ajunge în ţară. Primul avion cu 80 de persoane soseşte în România joi după-amiază. Romii spun însă că nu au de gând să rămână în ţară şi se vor întoarce înapoi în Franţa cu prima ocazie. Ministrul de Externe Teodor Baconschi a declarat că în ceea ce priveşte această problemă, Franţa nu trebuie să recurgă la ameninţări la adresa României.

Problema romilor încinge relaţiile dintre Franţa şi România. Ministrul de Externe Teodor Baconschi a răspuns la RFI declaraţiei secretarului de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche. Oficialul francez a propus, cu câteva săptămâni în urmă, ca România să nu poată adera la spaţiul Schengen dacă nu ezolvă, mai întâi, problemele pe care etnia romă le produce în Europa.

Reacţia lui Baconschi vine şi după ce ministrul francez de Interne a anunţat că romii infractori vor fi expulzaţi imediat în statele de origine.

Problema expulzării romilor către România şi Bulgaria a fost comentată şi de oficialii Comisiei Europeane. Aceştia spun că urmăresc cu atenţie situaţia şi că Franţa trebuie să respecte regulile cu privire la protecţia cetăţenilor europeni.

Antena3.ro

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close