Antena 3 CNN Politică Băsescu: Orice venit trebuie impozitat. Nicio ţară nu-şi permite să cumpere pamperşi ca România (VIDEO)

Băsescu: Orice venit trebuie impozitat. Nicio ţară nu-şi permite să cumpere pamperşi ca România (VIDEO)

Băsescu: Orice venit trebuie impozitat. Nicio ţară nu-şi permite să cumpere pamperşi ca România (VIDEO)
11 Mai 2010   •   09:33
EXCLUSIV ANTENA 3 // Toate veniturile din România trebuie impozitate. După reducerile de salarii şi pensii, preşedintele Traian Băsescu mai vine cu o propunere şoc. Nu o spune public, ci doar la urechea parlamentarilor de la Putere. Au aflat însă şi românii care vor fi afectaţi, prin intermediul unei înregistrări obţinute în exclusivitate de Antena 3.

"Avem o politică fiscală strâmbă. Iar dacă vorbim de modernizarea statului trebuie să avem curajul să fiscalizăm tot ce avem în economie. Mi se pare că orice venit trebuie impozitat în România, fie că trebuie să impozităm un leu. Noi ţinem milioane de pensionari fără un impozit pe venit. La 350 lei pensia minimă îi iau 1 leu impozit", le-a spus Băsescu, luni, parlamentarilor Puterii, la întâlnirea de la Palatul Parlamentului.

Şeful statului susţine că 37% din cheltuielile bugetului de stat reprezintă cheltuieli sociale, în care intră fel de fel de "năzbâtii" inventate în perioada de "veselie parlamentară".

"Sigur că măsurile luate contravin total programelor oricăruia dintre cele trei formaţiuni. (...) 37% din cheltuielile bugetului de stat sunt cheltuieli sociale. În care intră (...) dar şi toate năzbâtiile din program care s-au inventat în perioada de veselie parlamentară. Pamperşi pentru copii şi toate nazbâtiile astea care au făcut bugetul României un buget de asistenţă... Pot sa spun cu oarecare duritate, dacă vrei să faci un copil, trebuie să ştii ce e aia, trebuie să-i poţi cumpăra pamperşi. Vreau să înţelegem că am mers prea departe. Nicio ţară nu-şi poate permite să cumpere pamperşi cum îşi permite România", susţine Traian Băsescu.

Din aceeaşi înregistrare, românii pot afla că se vor închide aproape jumătate din spitalele din ţară. Aceeaşi soartă o vor avea şi mai multe şcoli din ţară.

"Din patru sute şi ceva de spitale, 200 trebuie închise. Noi ţinem 400 de spitale, patru sute şi ceva, din care 200 practic nu pot genera asistenţă medicală competitivă. (...) Nu vorbim de şcoli. Ştiţi foarte bine, sunt colegi de-ai dumneavoastră. Sunt comune cu trei sate. Trei sate, trei şcoli. În fiecare sat, patru copii la şcoală. Nu mai poate continua treaba. Ideea de a le dota cu microbuze a fost exact în această idee. Să putem să-i concentrăm într-o singură şcoală. Sigur că e greu să spui lucrul ăsta ca politician", mai spune Băsescu.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: parlamentari inregistrare venituri impozite
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close