Antena 3 CNN Politică Fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu, numit consilier prezidențial

Fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu, numit consilier prezidențial

Fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu, numit consilier prezidențial
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mai 2016   •   16:07

Președintele Klaus Iohannis l-a numit în funcția de consilier prezidențial la Departamentul de  Politică Externă pe fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, Aurescu este numit în această calitate începând de vineri, 6 mai.

Funcția a fost deținută anterior de actualul ministru de Externe Lazăr Comănescu, potrivit agerpres.ro.

Diplomatul Bogdan Aurescu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 24 noiembrie 2014 - 17 noiembrie 2015. Anterior, el a fost secretar de stat în MAE.

În perioada 2010 - 2011, el a fost negociator-șef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă și al Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA.

Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând - pe tot parcursul procedurilor - activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat în februarie 2009.

Aurescu este membru al Curții Permanente de Arbitraj de la Haga, membru supleant în Comisia Europeană pentru Democrațe prin Drept (Comisia de la Veneția) a Consiliului Europei. Este profesor universitar în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept - Universitatea din București.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close