Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac, despre schimbarea sintagmei "suspiciuni rezonabile" cu "indicii temeinice": Era de aşteptat ceea ce vedem acum

Bogdan Chirieac, despre schimbarea sintagmei "suspiciuni rezonabile" cu "indicii temeinice": Era de aşteptat ceea ce vedem acum

Bogdan Chirieac, despre schimbarea sintagmei "suspiciuni rezonabile" cu "indicii temeinice": Era de aşteptat ceea ce vedem acum
11 Mai 2015   •   19:26

Amendamentul la Codul Penal şi cel de Procedură Penală, prin care se înlocuieşte sintagma "suspiciuni rezonabile" cu "probe sau indicii temeinice", a fost votat de Senat.

Amendamentul, care a fost propus de senatorii Cristiana Anghel (PC) şi Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD), a fost adoptat cu majoritate de voturi şi în şedinţa Comisiei Juridice.

Amendamentul prevede că măsura reţinerii şi arestării poate fi dispusă în cazul unui ales dacă din probe rezultă "indicii temeinice" că respectiva persoană a comis o faptă prevăzută de legea penală, şi nu "suspiciuni rezonabile".

Bogdan Chireac a explicat în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu" în ce măsură îşi asumă PSD modificările amendamentului, dar şi care vor fi repercursiunile la Codul Penal şi cel de Procedură Penală.

"Era de aşteptat ceea ce vedem acum. Una dintre puterile statului a devenit extrem de activă şi le-a ocupat pe toate celelalte, şi puterea legislativă şi cea executivă. Era o chestiune de timp până când puterea legislativă, care la urma urmei are în mână celelalte puteri ale statului, ea fiind izvorâtă direct din votul celorlalţi, ceilalţi fiind numiţi, să intervină. Problema este de ce a durat atât de mult", a declarat Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close