Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: De la actualul guvern nimeni nu mai are așteptări, s-a erodat mai repede decât am crezut

Călin Popescu Tăriceanu: De la actualul guvern nimeni nu mai are așteptări, s-a erodat mai repede decât am crezut

Călin Popescu Tăriceanu: De la actualul guvern nimeni nu mai are așteptări, s-a erodat mai repede decât am crezut
25 Iul 2016   •   17:24

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, trage un semnal de alarmă în privința viitorului economic al României, prin prisma relației cu Fondul Monetar Internațional, una care împiedică sau încetinește dezvoltarea economică a țării.

O să vedem efectele politicii de austeritate a FMI. În cazul României, aceste politici nu au făcut decât să accentueze fenomenul migrației forței de muncă, iar decalajele dintre România și celelalte țări europene în loc să se diminueze, s-a accentuat. Și actualul guvern pare obedient față de soluțiile propuse de FMI. Mă gândesc la agricultură, unde și așa nu putem fi competitivi. România nu poate să rămână la nesfârșit un furnizor pentru industria agroalimentară din alte țări” a spus Călin Popescu Tăriceanu la ”100 de minute”.

Copreședintele ALDE consideră că guvernanții pierd din vedere interesul național al României.

De la actualul guvern nimeni nu mai are așteptări, s-a erodat mai repede decât am crezut. Premierul a dat tot ce avea mai bun și rezultatele nu sunt cele pe care mulți dintre români le așteptau. Dacă vom rămâne în continuare prizonierii FMI și vom lăsa tot ce înseamnă capital străin să facă ravagii în România, am dat exemplul Poloniei, acolo vedem altceva. Sunt și alte țări care își înțeleg interesul național” a continuat Călin Popescu Tăriceanu.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close