Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, proiect îndrăzneţ pentru România: Va fi a şaptea putere a Europei! Ştiu cum se face, am condus ţara pe drumul integrării

Călin Popescu Tăriceanu, proiect îndrăzneţ pentru România: Va fi a şaptea putere a Europei! Ştiu cum se face, am condus ţara pe drumul integrării

Călin Popescu Tăriceanu, proiect îndrăzneţ pentru România: Va fi a şaptea putere a Europei! Ştiu cum se face, am condus ţara pe drumul integrării
01 Oct 2014   •   21:40

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre proiectele de viitor pe care le are pentru România din perspectiva unui candidat puternic la alegrile prezidenţiale de anul acesta.

"Nu poţi avea unsprezece priorităţi ca preşedinte, înseamnă că nu ai niciuna ", a declarat acesta făcând referire la priorităţile pe care şi le-a propus candidatul la preşedinţia României, Klaus Iohannis.

"Între cele unpsrezece nu am văzut nicio preocupare în legătură cu pensionarii. În România pensionarii au nişte venituri care sunt, de cele mai multe ori, insuficiente pentru a le asigura un minim trai decent. În această privinţă nu am vătzut nicio preocupare, dar în schimb preia retorica lui Băsescu", a mai adăugat acesta cu privire la obictivele pe care şi le-a trasat preşedintele PNL.

În ceea ce priveşte proiectele pe care Călin Popescu Tăriceanu şi le-a fixat ca un posibil viitor preşedinte, acesta a spus că "are un singur proiect de ţară ".

"Proiectul meu se numeşte: "România,  a şaptea putere a Europei". Suntem a şaptea ţară a Europei, ca populaţie, ca teritoriu şi România poate să fie a şaptea ţară şi ca pondere economică şi politică, nu doar ca mărime. Atunci va fi a şaptea ţară ca greutate, ca pondere şi în luarea deciziilor politice ", a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a declarat că nu este "un proiect care se poate realiza într-un mandat", ci "este un proiect care este de o generaţie". "Cine crede că se poate face într-un ciclu electoral, în 4-5 ani, se înşeală, dar nu înseamnă că nu ne putem propune".

"Dacă ne propunem un astfel de proiect, atunci România poate să îşi atingă un astfel de obiectiv. Ştiu cum se face. Am condus România pe drumul integrării europene ", a mai declarat acesta.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close