Antena 3 CNN Politică Câți bani a primit UDMR de la Guvern

Câți bani a primit UDMR de la Guvern

Câți bani a primit UDMR de la Guvern
04 Apr 2016   •   19:17

Formațiunea condusă de Kelemen Hunor a încasat în 2015 peste 4,9 milioane de euro din bugetul Guvernului României, potrivit dantanasa.ro.

''Aparent, UDMR este foarte liniștită după ieșirea de la guvernare ce a avut loc în decembrie 2014. Asta doar aparent, pentru că liniștea UDMR este cumparată de Guvernului României cu zeci de milioane de lei din fonduri publice care sunt vărsate în conturile formațiunii maghiare. Aceste zeci de milioane de lei garanteză puterii, oricare ar fi ea, cooperarea UDMR sau, după caz, liniștea interetnică din Transilvania'', scrie Dan Tanasă

Potrivit acestuia, în 2004 UDMR încasa direct din bugetul Guvernului României 5 milioane de lei, în 2015 UDMR a încasat peste 22,2 milioane de lei (peste 4,9 milioane de euro).

''Sacul Guvernului României pare să fie fără fund atunci când vine vorba de a-și asigura liniștea și colaborarea parlamentarilor UDMR. Astfel, în 2016 Guvernul României va plăti UDMR peste 22,8 milioane de lei (peste 5,1 milioane de euro). În 2010, atunci când președintele Traian Băsescu anunța tăierea tuturor salariilor din aparatul de stat cu 25%, bugetul UDMR încasat din banii Guvernului României creștea cu peste 7 milioane de lei, de la 13 milioane de lei la peste 20,8 milioane de lei (detalii aici). Aceste sume fabuloase de bani sunt achitate UDMR direct din bugetul Guvernului României. La toate aceste sume de bani se mai adaugă și alte surse de bani din fonduri publice pe care UDMR le controlează în totalitate: bugetele primăriilor și ale consiliilor județene precum și bugetele anumitor instituții centrale sau locale din domeniul „protecției” minorităților naționale. Între timp, liderul UDMR Kelemen Hunor se plânge ambasadelor europene de starea în care se află comunitatea maghiară din România și le ia apărarea extremiștilor din HVIM arestați sub acuzația de plănuire de atentat terorist', scrie Dan Tanasă pe blogul său.

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close