Antena 3 CNN Politică Ce se va întâmpla cu PSD dacă pierde şefia Guvernului. Liviu Dragnea: Am mai avut o dată experienţa asta

Ce se va întâmpla cu PSD dacă pierde şefia Guvernului. Liviu Dragnea: Am mai avut o dată experienţa asta

Ce se va întâmpla cu PSD dacă pierde şefia Guvernului. Liviu Dragnea: Am mai avut o dată experienţa asta
06 Oct 2015   •   22:41

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că partidul său nu va face parte dintr-un guvern în care nu deţine funcţia de premier, arătând că experienţa din 2009 - când PSD a făcut parte din Guvernul Boc I - a fost "suficientă".
   
Întrebat, într-o emisiune la un post Tv, dacă Gabriel Oprea ar fi un premier bun, Dragnea a spus: "Poate să fie, dar PSD nu va sta într-un guvern în care premierul nu este propus de PSD. Exclus. (...). PSD nu stă într-un guvern în care nu are premierul din partid. Este cel mai mare partid din România, PSD nu-şi poate permite să rămână într-un guvern în care nu are decizia finală, în schimb să aibă cele mai mari posturi posibile. Aşa ceva nu este posibil pentru PSD. Am mai avut o dată experienţa asta, în 2009 şi a fost suficient pentru noi."
   
Liviu Dragnea a precizat că nu există motive pentru schimbarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, arătând că acesta este un premier eficient.
   
"Victor Ponta este un premier eficient, este un premier care a condus guverne care au avut şi au rezultate în continuare. PSD nu are de ce să-i retragă sprijinul politic în condiţiile în care nu avem nicio altă alternativă, decât ipoteze şi scenarii. Gabriel Oprea a spus cu subiect şi predicat şi foarte clar că nu-şi retrage susţinerea pentru acest guvern, ALDE la fel, PSD la fel. Noi suntem în această situaţie, restul sunt speculaţii", a mai spus Dragnea.
   
În ceea ce priveşte opţiunea ca Liviu Dragnea să conducă Executivul, preşedintele interimar al PSD a declarat că nu are astfel de ambiţii pe termen mediu, ci îşi doreşte să schimbe imaginea partidului până la finalul anului 2016, din postul de preşedinte al PSD, partid cu care să câştige alegerile locale şi parlamentare.
 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Victor Ponta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close