Antena 3 CNN Politică Ajunge Robert Turcescu viceprimar al Capitalei? Răspunsul primarului Firea

Ajunge Robert Turcescu viceprimar al Capitalei? Răspunsul primarului Firea

Ajunge Robert Turcescu viceprimar al Capitalei? Răspunsul primarului Firea
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    21 Iul 2016   •   20:50

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus joi, la Antena 3, că varianta ca Robert Turcescu să ajungă viceprimar este ”un zvon”, susținând că președintele UNPR Valeriu Steriu nu i-a propus această variantă, de a-l susține pe fostul jurnalist pentru funcția amintită.

”Azi m-am întâlnit cu Valeriu Steriu, mi-a spus că se va ocupa de noua formațiune (PMP-UNPR - n.r.) pe Capitală și nu mi-a făcut propunerea ca domnul Robert Turcescu să fie susținut de noi pentru funcția de viceprimar. Probabil e un zvon ce s-a auzit”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Întrebată dacă totuși este posibil să se ajungă la această variantă, Firea a răspuns: ”Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Dacă bucureștenii au votat ca eu să fiu primar pe lista PSD-UNPR și noi avem majoritate, dvs ce credeți?”.

Varianta că Robert Turcescu vrea săi ia locul lui Tudor Ionescu, alias Tudy, în postul de viceprimar al Capitalei a apărut joi dimineață.

Totul vine în urma fuziunii PMP cu UNPR. Noua formațiune schimbă lucrurile şi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. De la o majoritate PSD-ALDE-UNPR de 28 de consilieri, faţă de cei 27 de consilieri PNL, PMP şi USB, s-a ajuns la o majoritate PSD-ALDE-PMP, cu 32 de consilieri.

În acest nou context, partidul lui Traian Băsescu ar putea revendica funcţia de viceprimar părăsită de Tudor Ionescu, alias Tudy, în caz contrar având posibilitatea formării unei noi majorităţi, alături de PNL şi USB.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close